Меглена Плугчиева не успя да стане вицепремиер по климатичните политики

...
Меглена Плугчиева не успя да стане вицепремиер по климатичните политики
Коментари Харесай

Меглена Плугчиева отнесе медал от Черна гора

Меглена Плугчиева не съумя да стане вицепремиер по климатичните политики и министър на околната среда в неродения кабинет „ Габровски ”, само че отнесе орден от Черна гора.

На 21.12.2022 година, преди формалния обяд, даден от президента на Черна гора Н.Пр. Мило Джуканович за дипломат доктор Меглена Плугчиева във връзка нейното дефинитивно тръгване от страната, президентът на Черна Гора удостои българския дипломат с  най-високото отличие на страната „ Медал за заслуги на Черна гора “.

Важно е да се има поради, че връчването на сходно отличие не е нормална процедура в Черна гора, а се дава на ръководители на задгранични представителства при привършване на техния мандат единствено в извънредно редки случаи и за особени заслуги в развиването на двустранните връзки.

Както към този момент е ясно, президентът Румен Радев издаде декрет за освобождение на посланика ни в Черна гора Меглена Плугчиева. Новината пристигна от новия брой на " Държавен вестник ", оповестен на 20 декември. В Подгорица на мястото на Плугчиева ще замине дипломатът Стефан Димитров.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР