Мегаполисът Истанбул е най-засегнатия от коронавируса район в Република Турция.

...
Мегаполисът Истанбул е най-засегнатия от коронавируса район в Република Турция.
Коментари Харесай

В Истанбул създават „Научен комитет“ за справяне с COVID-19, който предлага осем неотложни мерки

Мегаполисът Истанбул е най-засегнатия от ковид регион в Република Турция. В тази връзка Истанбулска огромна община, предложения специалисти за съставяне на така наречен „ Научен комитет “.

Комитетът предложи осем ограничения, които би трябвало да се изпълнят неотложно, с цел да се ограничи разпространяването на COVID-19:

1.Трябва да се обезпечат различни места за настаняване и уединяване на заболели, като това могат да бъдат огромни спортни зали и други сходни.

2.Ако се засече жител с висока температура от разположените термокамери, по най-бързия метод да се прегледа и сложи в изолираност.

3.Принудително работещите обекти би трябвало регулярно да се контролирират, като това включва и бързи проби за ковид на работещите.

4.Към лечебните заведения, където са настанени инфектираните жители би трябвало да се обърне по-сериозно логистично внимание. Особенно при доставяне с нужните защитни материали.

5.Трябва да се основат разнообразни планове под мотото " Остани си у дома ". Специално вниманние би трябвало да се обърне по отношение на опазване психическото здраве на популацията.

6.Да се усили тестването.

7.Да се обърне особено внимание на медицинските лица на първа линия включително настаняване, задоволително защитни материали, рационални почивки, здравословна храна и други

8.За да се спре бързото разпространяване на вируса, би трябвало да се затворят допустимо най-вече обекти.

Припомняме, че прилежаща Турция е на девето място в света по брой инфектирани -34 109 лица към 20,00 часа, 725 са умрелите, а 1474 са в сериозно положение.

Превод:Митко Демирев
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР