Меган и Хари, херцогът и херцогинята от Съсекс, похарчиха 2,4

...
Меган и Хари, херцогът и херцогинята от Съсекс, похарчиха 2,4
Коментари Харесай

2,4 млн. паунда струва обновяването на новия дом на принц Хари

Меган и Хари, херцогът и херцогинята от Съсекс, похарчиха 2,4 милиона паунда от парите на английските данъкоплатци за обновяването на новия си дом, съгласно последния годишен финансов доклад на Royal Household, представен от CNN.

Официалната резиденция на двойката, Frogmore Cottage, която е сгушена в Уиндзор, западно от Лондон, е претърпяла обилни структурни промени. Меган и Хари се реалокираха в постройката, тъкмо преди раждането на бебето им Арчи през май.

Работните действия, включващи премахване на комин, дотъкмяване на покрива, нови стълбища, камина и нова „ плаваща “ дървена подова настилка, бяха в детайли разказани в документите за проекта на парцела, предадени на общинския съвет.

Суверенният грант, покриващ разноските за пътешестване, защита, личен състав и поправки на кралските покои, ще заплати сметката за този ремонт. Отчетите, които бяха обществено оповестени, разкриват, че монархията коства на данъкоплатеца 67 милиона паунда (около 85,3 милиона долара) през 2018-2019 година, което е с 41% повече от миналата финансова година.

Според Бъкингамския замък огромна част от 20-те милиона паунда се дължи на "по-високите разноски за благосъстоятелност ". Голяма част от тези разноски са ориентирани към обширни поправки на самия Бъкингамски замък - част от един дълготраен план за реорганизация, с цел да "бъде потвърдена главната услуга на постройката ".

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР