Мегакомпанията Google наскоро е уволнила старши инженер, след като се

...
Мегакомпанията Google наскоро е уволнила старши инженер, след като се
Коментари Харесай

Вътрешна битка в Google зa изкуствения интелект заради проектирането на чипове |

Мегакомпанията Гугъл неотдавна е уволнила старши инженер, откакто се е опитал да дискредитира забележителни проучвания на програмен продукт за изкуствен интелект на сътрудниците си и те са го обвинили в тормоз, съобщи Ройтерс.

Спорът, който произтича от напъните за автоматизиране на проектирането на чипове, заплашва да подкопае репутацията на проучванията на Google сред академичната общественост. Той може да наруши и потока от милиони долари държавни дотации за проучвания в региона на изкуствения разсъдък и чиповете.

От края на 2020 година изследователското звено на Гугъл е подложено на щателна инспекция, откакто чиновниците му насочиха открити рецензии по отношение на разглеждането на тъжби от личния състав и практиките за издание на проучванията.

Новият спор породи, откакто през юни научното списание Nature разгласява публикация под заглавие " Методология за поставяне на графики за бързо планиране на чипове ", чиито водещи създатели са учените на Гугъл Азалия Мирхосейни и Анна Голди. Те откриха, че изкуственият разсъдък може да извърши основна стъпка в процеса на планиране на чипове, известна като floorplanning, по-бързо и по-добре от неизяснен човешки специалист.

Други чиновници на Гугъл обаче в публикация, която беше анонимно оповестена онлайн през март ( " Stronger Baselines for Evaluating Deep Reinforcement Learning in Chip Placement " ) откриха, че два различни метода, основани на базов програмен продукт, превъзхождат изкуствения разсъдък.

Гугъл отхвърли да разяснява изтеклата чернова, само че двама техни чиновници потвърдиха нейната достоверност. Компанията съобщи, че е отказала да разгласява Stronger Baselines (Англ. - по-силни изходни данни), тъй като не дава отговор на нейните стандарти, и скоро по-късно уволни Сатраджит Чатърджи, водещ инженер, и отхвърли да заяви за какво.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР