Мегадрама съпроводи и в предпоследния кръг тройната битка за двете

...
Мегадрама съпроводи и в предпоследния кръг тройната битка за двете
Коментари Харесай

Мегадрама за местата в ШЛ, Монако ликува, Лион плаче

Мегадрама съпроводи и в предпоследния кръг тройната борба за двете места в Шампионската лига, която водят Монако, Лион и Марсилия.

След като в петък марсилци не съумяха да победят като посетители Гингам /3:3/ и останаха четвърти с 74 точки, в събота всичко наподобява вървеше в интерес на Лион до последните секунди в мачовете.

Първо Монако съумя да увенчае дългия си и тежък напън против гостуващия Сент Етиен с надвит гол от дузпа за 1:0 в последния момент. Точен от бялата точка беше Фабиньо, а малко по-късно Рашид Гезал бе изпъден, само че това бе без значение.

В 71-ата минута пък може би имаше гол-фантом в интерес на Монако, топката евентуално мина голлинията, само че попадението не бе зачетено.

Същевременно бе осъществил поврат от 0:1 до 2:1 при гостуването на застрашения от изпадане Страсбург. Стефан Бакен бе разкрил в 22-ата минута за елзасците, след това Набил Фекир от дузпа в 50-ата минута и Хусем Ауар в 73-ата минута направиха резултата 2:1 в интерес на Лион.

Но Страсбург не бе споделил последната си дума – вв-ата минутаНуно да Коста и в 94-ата от страховит фаул Димитри Лиенар донесоха грандиозния триумф с 3:2 в интерес на Страсбург, което избави елзасците от изпадане.

Същевременно в подножието на върха Монако има 77 точки на втората позиция, следван от Лион 75 и Марсилия 74. Второто място дава изход непосредствено към групите Шампионската лига, а третият ще би трябвало да мине през квалификицаии.

На дъното изпаднали са вечеТроа с 33 и Метц с 26. Спасиха се Лил и Страсбург с по 38. Последната позиция, изпращаща 16-ия в класирането на бараж за оставане, ще бъде решена в последния кръг сред Каен с 37 т. и Тулуза с 34.

Резултатите в 37-ия кръг:

Амиен – Метц 2:0

Анже – Нант 0:2

Бордо – Тулуза 4:2

Лил – Дижо 2:1

Монако – Сент Етиен 1:0

Монпелие – Троа 1:1

Ница – Каен 4:1

ПСЖ – Рен 0:2

Страсбург – Лион 3:2

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР