Мег Уитман застана начело на HP през 2011 г. Още

...
Мег Уитман застана начело на HP през 2011 г. Още
Коментари Харесай

Мег Уитман ще напусне управлението на Hewlett Packard Enterprise

Мег Уитман застана отпред на HP през 2011 година

Още по тематиката
Hewlett Packard Enterprise слива част от софтуерния си бизнес с английската Micro Focus

Сделката ще бъде на обща стойност 8.8 милиарда $
8 сеп 2016
Мег Уитман още веднъж преструктурира Hewlett Packard Enterprise

Компанията се разделя с дългогодишния си софтуерен шеф и сплотява екипите си по продажби в обща световна конструкция
3 юли 2016
Hewlett Packard Enterprise слива бизнеса си с ИТ услуги със CSC

И двете компании имат големи екипи в България, само че към момента не е ясно по какъв начин ще им се отрази договорката
25 май 2016
Hewlett-Packard ще редуцира още 25 - 30 хиляди работни места

Стъпката ще помогне на софтуерния колос да свие годишните си разноски с 2.7 милиарда $
16 сеп 2015 След шест турбулентни години отпред на Hewlett Packard Enterprise (HPE) Мег Уитман ще се отдръпна от поста, оповестява Financial Times. Главният изпълнителен шеф разгласи проектите си късно във вторник, откакто компанията намали прогнозата си за облагата през актуалното тримесечие, а акциите й спаднаха със 7% по време на следборсовата търговия.

Още през лятото някогашният управител на eBay загатна, че евентуално ще се отдръпна от ръководството на HPE, откакто беше покрай топ управителната позиция в Uber. Тогава Уитман разяснява, че е постигнала главната цел, която си е сложила при заставането отпред през 2011 година – да преструктурира бизнеса на компанията, която търпеше загуби във всичките си съществени пазари, напомня FT.

Усилията й в тази посока в началото бяха фокусирани върху разделното ръководство на другите бизнеси на HP, само че в последна сметка се стигна до обособяването на обособени сдружения – бизнесът с принтери и компютри беше обособен в новата HP Inc., а този със програмен продукт и услуги беше пренасочен в партньорства с други компании. В публикувано във вторник известие Уитман споделя, че истинската HP се е трансформирала в " четири компании, които са секторни водачи и всяка от които е добре позиционирана за облаги в съответния й пазар ".

Въпреки това обособеният в HPE бизнес с oперации със програмен продукт, сървърни и мрежови системи и хардуер за предпазване на данни, който тя ръководи от разделянето на концерна през 2015 година, предвижда, че през актуалното тримесечие облагата му ще бъде едвам сред 1 и 5 цента на акция. Дори и като се отчетат разноските от 19 цента на акция, свързани с преструктуриране и обезценка, плануваната стойност е доста под упованията на анализаторите за облага от 28 цента на акция, написа FT.

Уитман ще се отдръпна от поста през февруари и ще съобщи ръководството на президента на HPE Антонио Нери, като ще остане шеф без изпълнителни функционалности – позиция, която заемаше, преди рецесията в HP да я изстреля до топ менджърското място, показва още изданието.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР