Мееждународният ден на Междузвездни войни е неофициален празник, който събира

...
Мееждународният ден на Междузвездни войни е неофициален празник, който събира
Коментари Харесай

4 май – Световен ден на „Междузвездни войни“

Мееждународният ден на " Междузвездни войни " е всекидневен празник, който събира почитателите на галактическата приключенска поредност всяка година на 4 май.

Защо тъкмо тази дата? Тя е определена поради играта на думи, която се получава с постоянно употребяваната във кино лентата реплика  “May the force be with you ”  (Нека силата да бъде с теб). Девизът, с който рицарите джедаи си пожелават триумф в начинанията, звучи съвсем идентично с преиначеното  “May the fourth be with you ”  (англ. fourth — четвърти и англ. May — май).

Бонус: 7 любопитни обстоятелството за поредицата.

* Твърди се, че " Междузвездни войни " е въодушевена от филмите " Телохранител " и " Тайната цитадела " на японския режисьор Акира Куросава.

* Джордж Лукас - основателят на поредицата - не е на 4 май, а на 14 май. Филмите постоянно са излизали на екран в седмицата след тази дата.

* Думата " джедай " идва от " джидай-геки " - японските исторически филми за самураи.

* Лицето на Йода, и по-специално очите, са въодушевени от Алберт Айнщайн.

* През 2011 година възпоменателни монети " Междузвездни войни " стават законно платежно средство на тихоокеаннския остров Ниуе.

* Репликата " Имам (много) неприятно предусещане за това " участва във всеки филм от поредицата. Тя се появява даже и в други планове на Lucas, които нямат общо с поредицата - да вземем за пример играта Monkey Island и лентата " Индиана Джоунс и Кралството на кристалния череп ".

* Името на робота Ар Ту-Ди Ту (R2-D2) е взето от разговорния език на звукооператорите в киното. - Дизайнът на кораба " Хилядолетния сокол " е основан върху хамбургер.

 

Obekti.bg

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР