Медведев срещу Нишикори е финалът в БризбейнРуснакът Данийл Медведев се

...
Медведев срещу Нишикори е финалът в БризбейнРуснакът Данийл Медведев се
Коментари Харесай

Медведев срещу Нишикори е финалът в Бризбейн

Медведев против Нишикори е финалът в Бризбейн
Руснакът Данийл Медведев се класира за финала на тенис шампионата в Бризбейн, откакто надделя на полуфиналите французина Жо-Вилфред Цонга след 7-6 (6), 6-2. 22-годишният тенисист загуби едвам 10 точки на личен сервис по време на целия дуел, като в един миг имаше серия от 17 следващи на свое подаване.

Световният номер 16 обаче можеше да загуби първия сет, откакто разреши на Цонга на два пъти да измъкне геймовете си при закъснение от 0-40 и поведе в тайбрека с 4-1 точки. Впоследствие финалистът от Аустрелиън Оупън 2008 доближи до два сетбола, само че по-младият от двамата тенисист завоюва идващите четири точки, с цел да дръпне с един сет преднина.

Цонга, който се завърна на корта след седеммесечно неявяване поради интервенция на коляното, не съумя да се опълчи на съветския си конкурент във втория сет и загуби след 6-2 гейма. Медведев, от своя страна, продължава със мощното си показване, откакто през 2018 завоюва 38 мача на твърда настилка – повече от всеки различен тенисист в тура.

На финала в Бризбейн той ще се изправи против японеца Кей Нишикори, който се оправи безпроблемно със съпротивата на различен французин – Жереми Шарди след 6-2, 6-2. Двамата си разделиха по един триумф в досегашните мачове между тях, като Медведев надви над Нишикори във финала на домашния шампионат на японеца в Токио. Финалистът от Ю Ес Оупън 2014 ще се опита да завоюва първата си купа от близо три години насам. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР