Medrec:M Clinic, част от платформата за телемедицина , е дигитална

...
Medrec:M Clinic, част от платформата за телемедицина , е дигитална
Коментари Харесай

Здравното приложение Medrec:M с нови функционалности - връзка с НЗИС и мобилно приложение за лекари

Medrec:M Clinic, част от платформата за телемедицина, е цифрова система за ръководство на здравето от най-ново потомство, която оказва помощ на здравните заведения и лекарите да се свързват със съществуващите си и да споделят с нови пациенти.

Дигиталната промяна на здравната промишленост продължава да набира скорост, като доставчиците на здравни услуги търсят способи да подобрят успеваемостта, да понижат разноските и да обезпечат по-добро преживяване за пациентите. В тази динамична среда Сирма Медикъл Системс създаде нови функционалности и мобилно приложение за Medrec:M Clinic, които в допълнение уголемяват опциите за ръководство на медицински услуги и усъвършенстват връзката сред доставчиците на здравни услуги и техните пациенти.

Последната версия на платформата за цифрово здраве Medrec:M Clinic включва голям брой нови благоприятни условия за медицинските експерти. В клиничния модул на системата са добавени главните функционалности за работа с НЗИС (Национална здравноинформационна система) - подаване на информация за обзор, издаване на електронна рецепта и здравна записка. Мобилното приложение Medrec:M Clinic добавя функционалността на онлайн платформата, като дава комфортен достъп до най-важната информация от системата.

Подаване на информация за електронен обзор

С тази функционалност лекарите могат да запишат резултатите от извършен електронен обзор с пациент непосредствено посредством Medrec:M Clinic. За задачата, съгласно условията на НЗИС, е необходим общоприет електронен автограф, с който експертът да удостовери самоличността си.

Добавена е и опция за евакуиране на информация за съответен обзор на пациент, подаден към НЗИС от друга стратегия. Резултатите от прегледа се записват като копие в здравно досие на пациента в платформата на Medrec:M. Така лекарят има взор както върху цялостната здравна история, по този начин и върху настоящото положение на пациента добавено посредством приложението.

Издаване на бяла електронна рецепта

При осъществяване на обзор, лекарят може да издаде бяла електронна рецепта (за медикаменти, които не са по Здравна каса или с жълта и зелена рецепта). Изписването на медикамент става посредством динамично търсене на комерсиално название в авансово зареден лист с всички публично регистрирани медикаменти в България и техните форми. Информацията за предписаното лекуване се прибавя автоматизирано в системата и може да бъде записана като проект за лекуване в дневника на пациента в мобилното приложение на Сирма Медикъл Системс.

Издаване на здравна записка

Допълнително, към всеки обзор и подаване на информацията за него към системата на НЗИС, при потребност, може да се издаде електронна здравна записка. Така извиненията по здравни аргументи елементарно могат да бъдат придвижени към съответните образователни заведения или шеф още веднъж по електроен път.

Новото мобилно приложение Medrec:M Clinic служи като естествено допълнение към онлайн платформата за медицински експерти, осигурявайки комфортен достъп до най-важната информация от системата. С това приложение лекарите могат да прегледат информацията за идни прегледи, писмени съвещания и информация споделена от пациента, да получават известия за идни прегледи и да споделят безпроблемно със своите пациенти.

Консултации в придвижване

Приложението Medrec:M Clinic разрешава на лекарите да наблюдават цялата история на направените прегледи, без значение дали са извършени персонално или онлайн. Те също по този начин имат достъп до цялостния лист с идни, приключени и дейни писмени съвещания, дружно с опцията да изпращат и получават текстови известия, свързани с тези съвещания.

График и идни прегледи

С приложението Medrec:M Clinic доставчиците на здравни услуги могат елементарно да наблюдават графика на своите прегледи за настоящия ден, седмица или месец. Освен това те имат достъп до подробна информация за всеки пациент, в това число здравната им история и споделени от тях документи. Тази функционалност подсигурява, че експертите остават проведени и осведомени за всички задания и отговорности, като неизбежно усъвършенства качеството на грижите за пациентите и понижава риска от неточности или пропуски.

Чат и лист с пациенти

Една от основните характерности на приложението Medrec:M Clinic е интегрираният чат, който разрешава на лекарите да поддържат връзка с пациентите си бързо и дейно непосредствено от мобилните си телефони. Те също по този начин имат достъп до профилите на пациентите, в това число цялостната история на връзката, което улеснява следенето на всички разисквани въпроси или терзания.

Навременно уведомяване

Приложението Medrec:M Clinic изпраща навременни вести в действително време, когато има промени в часа или мястото на обзор, нови известия, крайни периоди за писмени съвещания или други значими актуализации. Това подсигурява, че както доставчиците на здравни услуги, по този начин и пациентите остават осведомени и могат да реагират навреме на всевъзможни промени.

Възката на Medrec:M Clinic с НЗИС изцяло дава отговор на положителните медицински практики като с това понижава ръчната работа за лекарите, доста усъвършенства свързаността и свежда до най-малко персоналното връчване на медицински документи. Воденето на цялостно здравно досие в Medrec:M в никакъв случай не е било толкоз елементарно с напредването на дигитализацията в опазването на здравето и увеличението на електронните услуги в страната. За да употребяват приложението Medrec:M Clinic, медицинските експерти би трябвало да имат годен акаунт в платформата. След като се записват, те ще получат достъп до необятен набор от принадлежности и запаси, предопределени да им оказват помощ да усъвършенстват работните процеси, да подобрят връзката и в последна сметка да дават по-добри грижи за пациентите.

Повече за Medrec:M научете тук:

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР