Медовец. Кандидат-евродепутатите на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ присъстваха

...
Медовец. Кандидат-евродепутатите на ДПС начело с председателя Мустафа Карадайъ присъстваха
Коментари Харесай

Европейски избори 2019: Мустафа Карадайъ от Медовец: На 26 май трябва да сме единни, заради бъдещето на децата ни

Медовец. Кандидат-евродепутатите на Движение за права и свободи отпред с ръководителя Мустафа Карадайъ участваха на възпоменателен-митинг събор в село Медовец, община Дългопол, оповестиха от пресцентъра на Движение за права и свободи . Те поставиха венци и цветя пред паметника за починалите Назифе Мустафа и Шакир Шакир на мирните митинги през 1989 година по време на така наречен „ възродителен развой “.
Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ подсети смисъла на Майските събития, като сподели че месец май е необикновен месец за Движение за права и свободи. " Всяка година ние честваме събитията от 1989 година, когато излязохме на мирни митинги, поради нашите имена, за нашия език, религия, достолепие и чест. За страдание, по време на тези мирни митинги имаме свидни жертви, които са герои на нашата Родина в битката за народна власт и докараха демокрацията в нашата Родина. Тази година честваме 30 годишнината от тези събития ", изясни той.
Председателят на Движение за права и свободи подсети изборните резултати от 2017 година и сподели, че през 2017 година 100 000 наши гласове отиват в празното и докарваме националистите във властта. " От друга страна, едни шарлатани идват да притискат и заплашват хората да гласоподават за ГЕРБ и след това се хвали по медиите, че има 100 000 гласа от турците и мюсюлманите, акцентира той. Получават политическа мощ от тези гласове, вземат властта и употребяват тази власт срещу нас ", бе безапелационен Карадайъ.
" Сега в Европа е мъчно и е на кръстопът, сподели водачът на Движение за права и свободи и изясни смисъла на идните избори. В едната посока е национализма и омразата към другите, а в другата - която е и нашата, е посоката на демокрацията, уважението към другите и обединяването на другите ", разгласи Мустафа Карадайъ. " Този избор вършим за Европа и по тази причина Ханс ван Баален споделя: „ Европа има да се учи от Ахмед Доган, когато е мъчно и Европа има потребност от Движение за права и свободи, тъй като в този момент е мъчно в Европа “, подсети Карадайъ думите на водача на европейските либерали.
Водачът на листата на Движение за права и свободи сподели, че такава е картината и в България, тъй като националистите са на власт. Затова в края на месеца, на тези избори вършим значим избор, съобщи той и прикани, моят зов и апел към всеки един от тук присъстващите на този площад е, на тези шарлатани да кажем по метод, по който да го схванат, че гласуването за ГЕРБ значи мятане на нашите камъни по нашата глава ", бе безапелационен той.
В памет на жертвите на така наречен „ възродителен развой “ бе даден курбан. След възпоменателния протест екипът на Централния лъч на Движение за права и свободи участва на благотворителна вечеря-ифтар, дадена от ръководителя на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ.
На предизборните срещи във Вълчи дол, Суворово, Провадия и Медовец участваха и зам.-председателят на Движение за права и свободи Ахмед Ахмедов, зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Йордан Цонев, националният представител Ерджан Себайтин, ръководителят на Младежко Движение за права и свободи и евродепутат Илхан Кючюк, претендентите за евродепутати Атидже Алиева-Вели, Севим Мусак, Антоанета Асенова, Петър Чобанов и Танер Кабилов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР