Меджлисът - парламентът на Иран прие закон за противодействие на

...
Меджлисът - парламентът на Иран прие закон за противодействие на
Коментари Харесай

В Иран приеха закон за противодействие на Израел

Меджлисът - Народното събрание на Иран одобри закон за противопоставяне на Израел, оповестява IRNA, представени от ТАСС.
Законът, наред с други неща, планува основаването от Министерството на външните работи на републиката на виртуално посолство в Йерусалим, който е приет от иранската страна за столица на Палестина. Тази мярка би трябвало да бъде приложена в границите на шест месеца от утвърждението на закона.

#Iran parliament proposes to establish a " virtual embassy " for #Palestine. This is more of a declaratory move against #Israel. https://t.co/tCsGMhbC46
— RadioFarda (@RadioFarda_Eng) May 18, 2020
Той също по този начин не разрешава преноса на израелски артикули през Иран. В същото време иранските управляващи са задължени да оказват помощ на други нации и страни за " освобождението " на Йерусалим.
На 28 януари американският президент Доналд Тръмп, дружно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, оповестиха във Вашингтон основните разпореждания на по този начин наречената договорка на века - проект за палестинско-израелско спокойно споразумяване, учредено на взаимно признание на двете страни.
Вашингтон допуска неразривно свързване на палестинската територия, състояща се от линията Газа и Западния бряг, с високоскоростни транспортни връзки и признава единствено част от Източен Йерусалим за столица на арабската страна (според Нетаняху, това е Йерусалимското предградие Абу Дис).
В същото Тръмп назова цялостен Йерусалим " неделима столица " на Израел и разгласи желанието на Съединени американски щати да признае еврейските селища като израелска територия.
На 30 януари иранският нравствен лидер и водач Али Хаменей предложи своя проект за решение на палестинския проблем.
Той има намерение да даде правото на всички палестинци да се върнат на първичните си територии.
След това се предлага провеждането на референдум измежду популацията на Палестина, с цел да се образува политическа система, която болшинството от жителите да поддържат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР