Медийният магнат и известен критик на Китайската комунистическа партия Джими

...
Медийният магнат и известен критик на Китайската комунистическа партия Джими
Коментари Харесай

Арестуваха медийния магнат Джими Лай по закона за националната сигурност в Хонконг


Медийният магнат и прочут критик на Китайската комунистическа партия Джими Лай беше задържан в Хонконг. Той беше упрекнат в нарушение на новия закон за националната сигурност, провокирал голям брой полемики в специфичния район.

Сред арестуваните са още 6 души. Лай е най-високопоставеният човек, задържан под новия закон. “Ню Йорк Таймс” написа, че казусът акцентира терзанията, че той може да бъде употребен, с цел да се “запушат” гласовете на критиците на Пекин и да се изкриви свободната преса в Хонконг като част от по-широк обсег от дейности против бранителите на демокрацията.
Англия прекрати споразуменията за екстрадиция с Хонконг Причината е налагането на новия закон за националната сигурност
Компанията на Лай - “Некст Диджитъл” разгласява “Епъл Дейли” - продемократичен вестник, постоянно критикуващ ръководствата в Хонконг и Китай. Изданието е постоянно дискредитирано от управляващите, медии близки до Пекин и държавните медии.

Снимка: Reuters “Епъл Дейли” излъчи онлайн по какъв начин 100 служители на реда нахлуват в офисите на компанията. На фрагментите се вижда по какъв начин органите на реда претърсват документи, до момента в който Лай и изпълнителният шеф биват изведени с белезници.
Първи упрекнат по новия закон за националната сигурност в Хонконг Повдигнати са обвинявания за подбудителство към фракционизъм и терористична активност
Според “Епъл Дейли” 72-годишният Лай е разследван за сговор с “чужда страна или външни елементи”. Според чиновници и двамата му синове също са арестувани за нарушение на бизнес кодекса на компанията.

Снимка: Reuters Приетият закон за националната сигурност притегли вниманието на редица страни. Англия и Съединени американски щати осъдиха решението на Хонконг. Подобно на предходната година, когато беше препоръчан законопроектът за екстрадицията в континентален Китай, и в този момент по улиците на Хонконг имаше безредици и голям брой арести.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР