Медийната среда в България се е влошила значително през последните

...
Медийната среда в България се е влошила значително през последните
Коментари Харесай

Фрийдъм Хаус отчете значително влошаване на медийната среда в България

Медийната среда в България се е влошила доста през последните години, регистрира в последния си отчет неправителствената организация „ Фрийдъм хаус ”. Като най-сериозни проблеми в тази област от неправителствената организация показват неналичието на бистрота при собствеността и финансирането на медиите.

Като плюс за страната организацията дефинира, че България е постигнала прогрес в няколко основни области, най-много във връщането на политическата непоклатимост. Политическият дневен ред в страната е бил доминиран от приготовленията за председателството на Съвета на Европейски Съюз, означават създателите на отчета.  Партия ГЕРБ е „ затвърдила преобладаващата си позиция ”, Българска социалистическа партия си е възстановила поддръжката след „ пагубното показване ” на парламентарните избори през 2014 година, а фрагментацията на обичайните десни партии продължава и е довела до „ цялостното им изгубване от Народното събрание ”, показват от Фрийдъм хаус.

Като огромен пробив във външната политика организацията откроява съглашението за съдействие с Македония, по което се водиха договаряния през последните 18 години.

Във вътрешнополитически проект най-големи старания са били положени за приемането на антикорупционен закон и основаването на нова организация за битка с корупцията, се споделя още в отчета.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР