Медийната среда преживява труден преход. Затова е важно да повдигнем

...
Медийната среда преживява труден преход. Затова е важно да повдигнем
Коментари Харесай

Мария Габриел: Медийната среда преживява труден преход

Медийната среда претърпява сложен преход. Затова е значимо да повдигнем тематиката за прозрачността. Комисията доста деликатно сортира думите си.

Това съобщи в студиото на „ Лице в лице “ по bTV еврокомисарят Мария Габриел във връзка мониторинговия Евродоклад за България и недоволството на премиера Бойко Борисов от подправените вести, които съпътстваха документа и митингите.

Властта видя оценката на Брюксел за страната ни като позитивна и справедлива. Три глави към този момент са затворени, а по още три се вижда голям прогрес, като тези точки са покрай довеждане докрай.

По думите ѝ комисарите наблюдават какво се случва в България, само че дебатът да се приказва по съответни провокации е значим.

„ Темата ме интересува. Една от най-големите ми борби е борбата с подправените вести “, изясни евродепутатът.

Според нея подобен вид вести разрушават доверието посред ни.

„ Доброволният метод не дава задоволително добър резултат “, изясни тя, като добави, че огромна роля играе езикът на омразата.

„ Битката ще продължи, това не е краят на процеса. По отношение на това аз съм сигурна, че няма да спрем дотук “, безапелационна бе Габриел.

Еврокомисарят разяснява и тематиката за бъдещето на започващите компании. Такава среща ще се организира за първи път в България.

„ Това е явен сигнал, че на Бългалия и на района се гледа доста съществено като на софтуерен хъб в Европа “, изясни тя.

У нас има доста положителни образци съгласно Габриел, що се отнася до стартъпите.

„ Това, което ни липсва, е тези хора да бъдат проведени в една екосистема “, уточни комисарят, като добави, че над 1200 са стартъпите в Западните Балкани.

Тя добави, че за последните 10 години от 10 милиона евро вложенията в бранша са скочили на 283 милиона евро.

„ В този район имаме невероятни гении “, съобщи Мария Габриел, обявявайки, че това, което ни липсва, е дигитален обединен пазар.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР