Медийната холдингова група на Евгений Пригожин ще бъде закрита, съобщи

...
Медийната холдингова група на Евгений Пригожин ще бъде закрита, съобщи
Коментари Харесай

Закриват медийната група на Пригожин

Медийната холдингова група на Евгений Пригожин ще бъде закрита, заяви шефът на едно от изданията ѝ, представен от Ройтерс. Новината идва седмица след неуспеха на опита му за бунт, проведен дружно с бойците от частната военна компания " Вагнер ".
Прочетете още
В рамките на съглашението, което приключи протеста, Пригожин, към този момент някогашен съдружник на президента Владимир Путин, получи позволение да отиде в заточение в Беларус, а хората му получиха късмет да избират дали да се причислят към него, да бъдат интегрирани във въоръжените сили на Русия или да се завърнат вкъщи, съобщи Българска национална телевизия.

" Патриот медия ", чието най-известно издание е новинарският уебсайт " РИА ФАН ", заема мощно националистическа, прокремълска публицистична линия, като в същото време отразява позитивно Пригожин и неговата група " Вагнер ".

" Обявявам решението си да прекратим активността си и да напуснем осведомителното пространство на страната ", съобщи шефът на " РИА ФАН " Евгений Зубарев във видеообръщение, оповестено късно през вчерашния ден в профилите на медийния холдинг в обществените мрежи. Зубарев не уточни причина за решението си. 

В петък съветския вестник " Комерсант " заяви, че медийният регулатор " Роскомнадзор " е блокирал медиите, свързани с ръководителя на " Вагнер ", без да дава никаква спомагателна информация за дейностите си.

Руските медии оповестиха също, че е била разформирована " фабриката за тролове ", за която се твърди, че е употребена от Пригожин за налагането на въздействие върху публичното мнение в непознати страни, в това число и в Съединените щати.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР