Медиците всяка следваща година излизат не само с усъвършенствани лекарства

...
Медиците всяка следваща година излизат не само с усъвършенствани лекарства
Коментари Харесай

Задължително правете това преди хранене

Медиците всяка последваща година излизат освен с усъвършенствани медикаменти и технологии, само че и с непредвидени рекомендации, като да вземем за пример да си мием зъбите преди, а не след ястие, написа obekti.bg.
Ако в устата бъка от бактерии, те се " хранят " по едно и също време с нас, развъждат се и нападат освен зъбите - елементарно могат да продължат към гърлото и хранопровода. Отделно захарите и бактериите образуват корозивен зъбите коктейл.
Хората си мислят, че задачата на почистването на устата е отстраняването на остатъците от храна, само че същинската причина е да се понижи равнището на микробите, изясняват зъболекарите.

Учени: Български сироп бори килограмите и възпаленията
Когато става дума за храни, съдържащи киселини, вредата от миенето директно след хранене е най-очевидна. А даже в плодовете - знак на здравословното меню, има натурални киселини. Повечето хора са уверени, че това е повода незабавно след ставането от масата да се заловен за четката. Допълнителен мотив им е, че съвсем липсват плодове, които не оцветяват зъбите.
Така е, в действителност, само че ще е неточност да почнем яростно да търкаме. Защото киселините са размекнали горния пласт на зъба и му би трябвало към час време, с цел да стартира да се възвръща. Четкане в този " карантинен " период ще сътвори трайни провали, настрана ще фиксира оцветяването.

Британски диетолог разкри по какъв начин да не се потим през лятото
По същата причина отложете миенето и след чашата вино - в него също има киселини. И също е добре единствено да изплакнете зъбите, само че не и да " жулите " върху уязвимия пласт. Изобщо, изплакването на устата е сякаш най-важното средство за хигиена, когато сме в придвижване. Другото бързо средство за ободряване на устата е дъвката без захар, само че не я ползвайте повече от 20 минути.
Все отново най-важният миг за здравето е вечерното миене. И то би трябвало да се прави постоянно със старанието на дебютант. За да се ограничи до най-малко враждебното население от микроби в устата преди лягане. Остане ли, цяла нощ ще прави пъкленото си дело.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР