Медиците в карловската МБАЛ Д-р Киро Попов ще могат да

...
Медиците в карловската МБАЛ Д-р Киро Попов ще могат да
Коментари Харесай

Кабинетът дава 80 бона отгоре за карловската болница

Медиците в карловската МБАЛ „ Д-р Киро Попов ” ще могат да реализират лечебната активност в цялостен размер през цялата година, без значение дали става въпрос за лимитни или нелимитни действия. Това ще стане факт, в случай че страната извърши уговорката, който пое преди броени, когато лекари и медицински сестри обявиха подготвеност всеобщо да подадат оставки поради орязване на бюджета на здравното заведение с близо един милион лв. за 2019 година.

Очаква се постановлението на Министерския съвет, с което държавно управление отпуска в допълнение за 2019 година 28 милиона лв. на общинските лечебни заведения, да стане факт. От тази сума в карловската МБАЛ „ Д-р Киро Попов ” ще влизат месечно по към 80 000 лв., а това ще даде опция да се заделят средства и за повишение на квалификацията на медицинските фрагменти.

Решението на страната за разпределяне на спомагателни средства на общинските лечебни заведения ще даде опция и медиците да получат нарастване на заплатите с 10-12 %. Според шефа на МБАЛ - Карлово доктор Христо Пелев нарастването за медицинските сестри ще е с към 100 лв.. Досега те получават не повече от 700 лв., с към 50 лв. повече са заплатите на старшите сестри.

Д-р Пелев благодари на държавното управление за бързата реакция. На 14 март следва среща на Сдружението на общинските лечебни заведения с министъра на опазването на здравето и тогава въпросите за финансирането на общинските лечебни заведения ще бъдат дискутирани обширно, съобщи доктор Христо Пелев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР