Медиците от столичната Специализирана болница за активно лечение на детски

...
Медиците от столичната Специализирана болница за активно лечение на детски
Коментари Харесай

Столичните педиатри остават в стачна готовност

Медиците от столичната Специализирана болница за интензивно лекуване на детски заболявания „ Проф. Иван Митев “ остават в протестна подготвеност и след днешната среща със заместник-министъра на опазването на здравето Жени Начева. Според медиците изказванието, че рестриктивните мерки за банкет на пациенти не важат за педиатрията, не дава отговор на истината.

На срещата е бил издигнат и въпросът за месечните финансови предели. Педиатрите са получили увещание, че при нужда в края на годината Здравната каса ще покрие възможни суми за доплащане. Това обаче е единствено устно заричане, означават медиците и акцентират, че са подготвени освен на стачка, само че и на групова оставка, в случай че не видят у ръководещите воля да обсъдят всичките им претенции, съобщи БНР.

По самодейност на зам.-министър Жени Начева тази заран се състоя среща в СБАЛДБ „ Проф. Иван Митев “ по отношение на лимитите на финансовите средства и клиничните пътеки за децата. На срещата участваха IT експерт от Педиатричната болница, зает с докладите на клиничните пътеки, управлението на лечебното заведение, чиновници на НЗОК и СЗОК, представител на Пациентски организации „ Заедно с теб “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР