Медиците от Спешна помощ в София разказват, че се налага

...
Медиците от Спешна помощ в София разказват, че се налага
Коментари Харесай

Заплахи с ножове, мачете и огнестрелни оръжия - ежедневие за спешните медици

Медиците от Спешна помощ в София описват, че се постанова да изтърпяват закани с ножове, огнестрелни оръжия и даже мачете.

" Става въпрос за ежедневна експанзия ", акцентира доктор Делян Георгиев, завеждащ промяна в столичната Спешна помощ, в утринния блок на БиТиВи.

Валери Темелков описа за случая от преди два дни, когато незабавен екип беше застрашен с нож от близки на пациентка в столичния квартал " Надежда ". Той е бил част от незабавния екип, отзовал се на повикването.

 Мъж вади нож на незабавни медици в София
Мъж вади нож на незабавни медици в София

Син на жена, която била изпаднала в безсъзнание

" Момчето ни посрещна много афектирано, със сълзи на очите, бащата ни посрещна гол до кръста, целия изпотен, доста нервозен, с викове, че брачната половинка му има инсулт и би трябвало да отиде в болница. Когато влязохме в жилището, видяхме една жена, която седеше обикновено на леглото, без признаци на безсъзнание ", споделя Темелков.

Започва обикновен обзор и в един миг синът се появил, държейки огромен кухненски нож в ръка. " Веднага реагирах и му споделих да спре и да пусне ножа. Той може би се стресна от тона ми, тъй като го споделих внезапно ", добави Темелков.

Д-р Георгиев също описа фрапиращ случай от неговата здравна процедура.

" В кв. " Люлин " живее един наш клиент - човек, който се обажда съвсем всекидневно на незабавна помощ, лъже, измисля признаци и доста затруднява работата ни. Този клиент ме посрещна на адреса чисто гол, с бразилско мачете в ръка. Заби мачетето в масата и сподели " Сега ме преглеждайте, аз не съм добре ", спомня си медикът.

На различен техен сътрудник опрели револвер в главата по време на обзор.

Според тях проблемите с експанзията стартират още с възпитанието на децата ни и това на обществото по-късно.

Според лекарите няма опция екипи на Министерство на вътрешните работи да бъдат изпращани на адрес с колите за спешна помощ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР