Медиците от НСБАЛХЗ излязоха с открито писмо до институциите заради

...
Медиците от НСБАЛХЗ излязоха с открито писмо до институциите заради
Коментари Харесай

Националната хематология остана без заплати заради внезапна смяна на ръководството

Медиците от НСБАЛХЗ излязоха с намерено писмо до институциите поради първото премахване на шеф на държавна болница от новата власт
Първа промяна на началник на държавна болница в мандата на Четворната коалиция е довела до рецесия в Националната хематологична болница (НСБАЛХЗ) в София. Това излиза наяве от писмо до президента, премиера, здравния министър и други виновни институции, подписано от лекарите в НСБАЛХЗ и от медицинските синдикати към КТ „ Подкрепа “ и КНСБ, осведоми

От писмото излиза наяве, че на Празника на здравето и здравния служащ - 7 април, Министерството на здравеопазването е направило „ ненадейно премахване на сегашния изпълнителен шеф при липса на ново законно управление “. Според екипа на болничното заведение това води до неспособност за приемане на трудовите хонорари за месец март и прекъсване на всички нужни за действието на болничното заведение услуги.

„ Всичко това крие риск за здравето и живота на пациентите с хематологични болести, освен това - за незнаен период от време “, сигнализират лекарите.

От екипа на болничното заведение се обръщат към здравния министър Асена Сербезова с три въпроса - какви са аргументите за освобождението на проф. доктор Бранимир Спасов, какви са основанията за „ излагането на работа на личния състав и грижата за пациентите в риск “, както и за какво липсва връзка сред Министерство на здравеопазването и НСБАЛХЗ.

„ Настоящото решение на Министерство на здравеопазването, наложено без претекстове, ни оставя с усещането, че ползите на пациентите и работещите експерти в това национално значимо лечебно заведение са без никакво значение и пленник на други подмолни процеси. Напълно необяснимо остава за нас освен предварителното премахване на изпълнителния шеф преди приключване на избрания след състезанието период за ръководство, а и методът, по който това беше направено, отнемайки правото на личния състав да си получи съзнателно направените си трудови хонорари и да посвети вниманието и напъните си за грижа за пациентите, а не никому ненужни интриги и недоразумения “, споделят още от екипа на болничното заведение.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР