Медиците от болницата в Ловеч са готови за протест. Лекари,

...
Медиците от болницата в Ловеч са готови за протест. Лекари,
Коментари Харесай

Медиците от болницата в Ловеч са готови да блокират пътя София – Варна

Медиците от болничното заведение в Ловеч са подготвени за митинг. Лекари, медицински сестри, санитари и пациенти са на основен път София – Варна, при разклона за Абланица. Намерението им е да блокират придвижването в сектора.

Проблемите в МБАЛ "Проф. доктор Параскев Стоянов " – Ловеч, свързани с тежкото финансово положение, могат да се решат с промяна, а не с митинги, сподели по-рано кметът на общината Корнелия Маринова пред публицисти във връзка на продължаващите митинги на медиците поради неизплатени заплати и неразбираемото бъдеще на лечебното заведение, съобщи Българска телеграфна агенция.

По думите на Маринова, като главен акционер страната към този момент е била предложила възстановителен проект. "Беше съвсем стартирал за осъществяване и още веднъж не бяха съгласни медицинските служащи. Не може с непрестанен отвод от промени да желаеме смяна към положително. Не може заведението да действа по метода, по който е работило десетилетия. С питания и с митинги не става. С действителни стъпки става. Държавата предложи такива стъпки ", разясни кметът на Ловеч.

Тя добави, че като акционер общината е направила нужното за подкрепяне на болничното заведение. "Което е поискано от Съвета на шефовете - и във връзка с отлагане на отговорностите, и във връзка с КСС. Аз също желая изясненост за здравното заведение ", сподели още Корнелия Маринова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР