Медиците от болницата в Ловеч са готови за протест. Лекари,

Медиците от болницата в Ловеч са готови за протест. Лекари, ...

Медиците от болницата в Ловеч са готови да блокират пътя София – Варна.


Медиците от болницата в Ловеч са готови за протест. Лекари, медицински сестри, санитари и пациенти са на главен път София – Варна, при разклона за Абланица. Намерението им е да блокират движението в участъка.

Проблемите в МБАЛ "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Ловеч, свързани с тежкото финансово състояние, могат да се решат с реформа, а не с протести, каза по-рано кметът на общината Корнелия Маринова пред журналисти по повод на продължаващите протести на медиците заради неизплатени заплати и неясното бъдеще на лечебното заведение, предаде БТА.

По думите на Маринова, като основен акционер държавата вече е била предложила оздравителен план. "Беше почти стартирал за изпълнение и отново не бяха съгласни медицинските работници. Не може с непрекъснат отказ от реформи да искаме промяна към добро. Не може заведението да функционира по начина, по който е работило десетилетия. С питания и с протести не става. С реални стъпки става. Държавата предложи такива стъпки", поясни кметът на Ловеч.

Тя добави, че като акционер общината е направила необходимото за подпомагане на болницата. "Което е поискано от Съвета на директорите - и по отношение на отсрочване на задълженията, и по отношение на КСС. Аз също искам яснота за здравното заведение", каза още Корнелия Маринова.

Източник: novini.bg