Медиците от болница Шейново излязоха на символичен протест, за да

...
Медиците от болница Шейново излязоха на символичен протест, за да
Коментари Харесай

Лекари от Шейново: Насилието е безумие

Медиците от болница " Шейново " излязоха на алегоричен митинг, с цел да се опълчват на следващия случай на принуждение.

" Реакция чакаме от всички, които могат да оказват помощ да се спре това безумно принуждение в лечебните заведения. Цялата лекарска гилдия седи зад нас. Получихме поддръжка от всички сътрудници. Насилието няма цвят и политическа багра. Насилието е безумие ", разяснява шефът на болничното заведение доктор Румен Велев.

Той показа, че всички сътрудници на доктор Гагова са били извънредно обезпокоени и в доста стресово положение. " Ние сме лечебно заведение. Каквито и ограничения да вземем, не можем да ограничим влизането на хора ", добави той.

Прокуратурата желае задържане под стража за мъжа, пребил акушерка (ВИДЕО)

" Моят укор е към институциите и политиците. Те одобряват това като следващата вест ”, сподели пред NOVA доктор Таня Андреева, доктор в болничното заведение и някогашен министър на опазването на здравето.

Тя показа, че доктор Гагова е доста предан доктор и е сигурна, че тя ще продължи да прави работата си по същия метод. " Ужасяващо е това, че човек, който има живо и крепко дете, благодари по този метод на доктор ", сподели тя.

Баща преби лекарка, желал плацентата на детето си

Пребитата лекарка е призната в ИСУЛ в безсъзнание, с тежки контузии по лицето.

По думите на доктор Андреева бащата, който атакува колежката й, не е споделил защо му е плацентата. " Отказ обаче не е имало, просто му е обяснено, че това може да се случи в идващ ден, след съответните процедури и сключване на съответните документи ", разясни тя.

Лекарите нямат право да дават на родителите на бебето плацентата

Попитана дали е истина, че лечебните заведения въртят бизнес за милиони с плацентите някогашният здравен министър отговори, че за сходни случаи не е чувала и това са градски митове. " Не съм имала в никакъв случай сигнал, че с плацентите се търгува ", безапелационна беше тя.

" Аз мисля, че нашето общество е болно - от неналичието на полезности и човещина, все по-малко сме хора и се държим добре един с различен ", призна още тя. Според нея казусът идва от там, че няма никой наказан за побой над доктор. " Много наши сътрудници издават погрешни експертизи. Прави ми усещане, че нарушителите у нас са доста заболели хора ", сподели доктор Андреева. По тематиката Лекарите нямат право да дават на родителите на бебето плацентата
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР