Медиците от болница „Лозенец“ в 11.00 часа ще протестират пред

...
Медиците от болница „Лозенец“ в 11.00 часа ще протестират пред
Коментари Харесай

Болница „Лозенец“: Кацаров унищожава здравеопазването

Медиците от болница „ Лозенец “ в 11.00 часа ще стачкуват пред министерството на опазването на здравето против решението на здравния министър Стойчо Кацаров да влее лечебното заведение в детска болница „ Д-р Иван Митев”.

Протестиращите лекари акцентират, че механически е невероятно Педиатрията да бъде преместена в постройката на някогашната Правителствена болница.

„ Както за нас, по този начин и за сътрудници отвън това лечебно заведение е несъмнено, че Вашите дейности през днешния ден не водят до оптимизация на лекуването на децата на България. Те ще доведат до преустановяване на достъпа на всеки един жител до висококвалифицираната помощ, която ние работещите в МБАЛ " Лозенец " предоставяме. Това е акт на ограничение на достъпа до опазване на здравето и заличаване на към този момент работещи построени структури “, се споделя в отворено писмо на Медицинския съвет на болница „ Лозенец “ до здравния министър. Копие от него е изпратено до президента, премиера, ръководителя на Народно събрание и до съсловните лекарски организации.

В писмото се акцентира също по този начин, че основаването на една нова, съвременна, функционална и работеща болница не може да бъде сменено от унищожаването на лечебно заведение, база на Медицинския факултет към СУ „ Св. Климент Охридски “.

Изпълнителният шеф на болница „ Лозенец “ доцент доктор Радосвет Горнев съобщи през вчерашния ден, че няма да подпише документ за обединение на университетската болница с педиатрията. Според него това е акт, който ще докара до големи катаклизми. Той е разговарял и с ректора на СУ, който също не е била осведомен с дейностите на Кацаров.

Почти всеки ден от началото на седмицата медиците от болница „ Лозенец “ стачкуват, с цел да запазят здравното заведение от неговото заличаване.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР