Медиците на Пирогов и ВМА се снимаха с респираторите, които

...
Медиците на Пирогов и ВМА се снимаха с респираторите, които
Коментари Харесай

Лекарите: Благодарим ви, заедно ще победим

Медиците на " Пирогов " и ВМА се снимаха с респираторите, които им бяха дарени и към този момент са в отделението за лекуване на COVID- 19. Те имат и обръщение - " Благодарим ви, дружно ще победим! ". 10 от респираторите бяха купени от депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски , а един от застрахователната компания " Дженерали ".

ВИЖ ОЩЕ: Топ донорите: Пеевски, Домусчиеви, Виваком

Рано тази заран ключовете от два дарени автомобила бяха връчени на военачалник Мутафчийски. Те ще могат да бъдат употребени безплатно в период от един месец. Още няколко коли ще са в помощ на Александровска болница, както и университетските лечебни заведения в Пловдив, Варна и Бургас.

ВИЖ ОЩЕ: Движение за права и свободи даде летящ старт на дарителската акция

" Днес, знаете, е Международен ден на здравето и професионален празник на всички лекари. С този жест желаеме да ги поздравим, да им изкажем признателност и благодарност към напъните и техния професионализъм и да им пожелаем здраве ", съобщи Христина Баева, бранд-мениджър Volvo в " Мото-Пфое ".

След като благодари за дарението, военачалник Мутафчийски се обърна към донорите с молба - да се подарява и на дребните лечебни заведения, като напомни, че няма значение дали дарението е малко, или доближава милиони, когато е направено от сърце.

" Аз откровено се трогнах през вчерашния ден от случая в Исперих - една баба подарява своята пенсия...Това е не по-малък жест, в сравнение с този ", съобщи той.

Историята на 80-годишната баба Надие от село Печеница обаче трогна освен щаба, само че и цяла България. Възрастната жена подари цялата си пенсия на болничното заведение в Исперих. Така жената   благодари на лекарите за човечността, която усетила, до момента в който се грижили за нея.

Жената попада в лечебното заведение след мощни болки в ставите. И споделя, че в този момент тя е наред да им помогне. Затова не мисли дълго, а поставя парите в плик и ги подарява, без да остави нищо за себе си. С парите от баба Надие ще бъдат купени дезинфектанти и други артикули, от които болница сега се нуждае.

Лавината от дарения в цялата страна продължава. Фабриката „ Юрий Гагарин ” обезпечи 100 000 лв. за пловдивските лечебни заведения. Парите ще бъдат разпределени по равно и ще бъдат употребявани за обезпечаване на персонални защитни средства, дезинфектанти, консумативи и инсталация.

" Експрес логистика и дистрибуция " ЕООД подарява също 100 000 лв. на Александровска болница. Средствата са предопределени за пазаруване на здравна техника и консуматив.

Четири компании с дарения за габровската болница „ Д-р Тота Венкова ”.  „ Мак Ди Габрово ” е предоставила на лечебното заведение защитни дрехи за многократна приложимост и маски. Помощта от „ Стемо ” ООД е под формата на 7 електрически реанимационни кревати на стойност над  18 000 лв.. Дарението от „ Тимекс ” ЕООД е в размер на 10 000 лв., а компания - „ Сиентия ” АД е предоставила два монитора за следене на положението на пациентите и пет перфузора.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР