Медицинският университет в Пловдив инвестира 6 милиона лева от бюджета

...
Медицинският университет в Пловдив инвестира 6 милиона лева от бюджета
Коментари Харесай

Медицинският университет в Пловдив инвестира 6 млн. в нов учебен корпус

Медицинският университет в Пловдив влага 6 милиона лв. от бюджета си за построяването на нов образователен корпус. След построяването му висшето учебно заведение планува да усили приема на студенти, заяви БНР.

Новата 6 етажна постройката ще разполага със модерно оборудвани лаборатории и образователни зали. Там ще бъдат преместени теоретичните катедри по биология, химия и физика, съобщи ректорът на висшето учебно заведение проф. Стефан Костянев. Той заяви, че се чака строителството да завърши през септември 2020 година, което допуска и приемът да се промени за идната образователна година.

" Ще увеличим броя, най-много за задграничните студенти, тъй като ползата е доста огромен. Най-голям е ползата от Англия, Германия, Италия, Гърция “, сподели той.

Качественото образование и положителната база стимулират задграничните студенти да аплайват при нас, сподели още проф. Костянев. По думите му определяща за тях е и опцията за ранна процедура.

" Докато в западните страни студентът няма никаква опция да контактува с пациента – едвам когато вземе дипломата, той тогава за първи път се сблъсква с същинския пациент. При нас и медиците, и стоматолозите още в 3-ти курс контактуват с пациенти “, сподели Костянев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР