Медицинският университет в Плевен утре започва прием на документи от

...
Медицинският университет в Плевен утре започва прием на документи от
Коментари Харесай

Медицинският университет в Плевен започва прием на документи от кандидат-студенти


Медицинският университет в Плевен на следващия ден стартира банкет на документи от кандидат-студентите за бакалавърски и магистърски специалности, оповестиха от висшето учебно заведение. Университетът провежда предварителна изпитна сесия. Резултатите от нея имат идентична тежест при балообразуването като изнесените и постоянните изпити по биология и химия.

За бакалавърските специалности приемът на документи от на следващия ден - 18 март, ще продължи до 27 март, а пробата по биология ще бъде на 30 март. Той ще даде опция за образование за "Акушерка ", "Медицинска сестра ", "Медицинска рехабилитация и ерготерапия ", "Помощник-фармацевт ", "Медицински лаборант ", "Рентгенов лаборант ", "Опазване и надзор на публичното здраве " и "Медицинска козметика " и "Социални действия ".

За магистърските стратегии по "Медицина " и "Фармация " документи от кандидат-студентите се одобряват от на следващия ден - 18 март, до 3 април, а предварителните изпити са планувани за 6 април по биология и за 13 април по химия.

Ако оценката от предварителните изпити удовлетворява претендентите и те решат да не се явяват на постоянна сесия, би трябвало да подадат документи през юни, с цел да посочат желанията си за присъединяване в класирането. Кандидатите за бакалавърските специалности могат да аплайват единствено с оценка по биология от държавен зрелостен изпит или с оценка от друга матура по желание, без да се явяват на изпит. Висшето учебно заведение признава за изпитни оценките над 5.50 от национални олимпиади по биология и химия за настоящата година.

На уеб страницата на университета в раздел "Актуално Прием 2019 " има подробна информация.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР