Медицинският университет в Плевен сключва споразумение за сътрудничество с Института

...
Медицинският университет в Плевен сключва споразумение за сътрудничество с Института
Коментари Харесай

Медицинският университет в Плевен сключва споразумение с БАН

Медицинският университет в Плевен подписва съглашение за съдействие с Института по електроника "Акад. Емил Джаков " на Българската академия на науките /БАН/, оповестиха от висшето учебно заведение.

Документът ще подпишат на следващия ден зала "Хипократ " ректорът на университета проф. доктор Славчо Томов и шефът на института проф. Петър Петров. Предвижда се взаимна изследователска, развойна и учебно-преподавателска активност в научните проучвания, при образованието на експерти, при научните конгреси, присъединяване в взаимни планове към Европейски Съюз, МОН, както и към оперативните стратегии, на съвещания и експертизи.

Институтът по електроника е осмият институт на Българска академия на науките, с който МУ-Плевен подписва контракт за взаимна активност след Института по биофизика и биомедицинско инженерство; Института по пробна морфология, патология и антропология; Института по роботика; Института по биология и имунология на размножаването; Института по философия и социология; Института за проучване на популацията и индивида и Института по Обща и неорганична химия.

Медицинският университет в Плевен е един от първите Регионални университетски центрове на Българска академия на науките, като резултат от национална академична мрежа. Тя е основана за подкрепяне на научната активност и внедряване научните проучвания в практиката.

Реалните резултати в университета в Плевен са разкриването на неповторима фармако-физиологична лаборатория и реализирането на взаимни научни конференции, показват от висшето учебно заведение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР