Медицинският университет в Плевен ще бъде домакин на Европейския конгрес

...
Медицинският университет в Плевен ще бъде домакин на Европейския конгрес
Коментари Харесай

Медицинският университет в Плевен ще бъде домакин на Европейския конгрес по роботизирана хирургия

Медицинският университет в Плевен ще бъде хазаин на Европейския конгрес по роботизирана хирургия през 2019 година Това оповестиха за Българска телеграфна агенция от висшето учебно заведение.

Решението е взето на 9-ия годишен Европейски конгрес в Лил /Франция/. Форумът с семейството на България ще бъде проведен през септември 2019 година в София от Плевенския университет.

Спечелването на семейството на подобен важен теоретичен конгрес е самопризнание за екипа, аргументирал кандидатурата - чл.-кор. проф. Григор Горчев и проф. доктор Славчо Томов. Двамата хирурзи първи вкарват и развиват роботизираната хирургия и телемедицината в клиничната процедура и в образованието от 2008 година до момента в Източна Европа и в България.

През септември 2019 година, под егидата на университета в Плевен и Българската асоциация по минимално инвазивна гинекологична хирургия, София ще се трансформира в столица на роботиката и високите технологии в медицината, посрещайки международните имена в тази сфера.

Европейският конгрес в българската столица ще премине под мотото Beyond the Borders ( "Отвъд границите "). То може да се пояснява, преди всичко, като разширение на границите на Европейската асоциация по роботика посредством присъединение на хирурзи от Източна Европа; на второ място, привличане на млади медицински експерти и студенти към концепцията за използване на роботизирана хирургия, и на трето място - разширение на границите на общоприетата хирургия посредством въвеждане на нови технологии и роботизирани системи в клиничната процедура, се показва в известието на университета в Плевен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР