Медицинският университет в Плевен от днес премина на дистанционна форма

...
Медицинският университет в Плевен от днес премина на дистанционна форма
Коментари Харесай

Медицинският университет в Плевен премина на дистанционна форма на работа

Медицинският университет в Плевен от през днешния ден мина на отдалечена форма на работа за преподавателите и студентите със заповед на ректора проф.д-р Славчо Томов. Това оповестява висшето учебно заведение на уеб страницата си в Интернет.

Това са част от противоепидемични ограничения. В заповедта се показва, че когато отдалечената форма е невъзможна, би трябвало да бъдат провеждани засилени противоепидемични ограничения в работните пространства - филтър, стерилизация и проветряване, инструктаж за съблюдаване на персонална хигиена и да не се позволяват чиновници с прояви на остри заразни болести.

В свое послание проф.Томов показва, че "университетът е изправен пред голямо тестване - образованието, кандидатстудентската акция, и не на последно място - престижът на висшето учебно заведение ". Ректорът показва, че преподавателите са със своите студенти в тази сложна обстановка, и ще употребяват всички благоприятни условия, с цел да ги поддържат в провокациите на онлайн образованието.

Проф.Томов акцентира, че преподавателите са доказвали нееднократно през 45 години на университета в Плевен, че са "достойни членове на академичната общественост ". Убеден съм, че и този път ще покажете нужните висок професионализъм и човещина, с цел да се оправим дружно с рецесията, акцентира проф. Томов. Той е безапелационен, че са изработили модел, по който ще продължи образователния развой. Ще има отдалечено образование във виртуална класна стая и в просветителни платформи. Университетът има основан и работещ Център за отдалечено образование. Ректорът е оправил зов към всички преподаватели да качат своите лекции, образователни пособия и проби на платформата за отдалечено образование по всички дисциплини. Чрез опциите на виртуалната класна стая студентите ще бъдат в всекидневен контакт със своите преподаватели. Предстои закупуване на просветителна платформа от лекции, видеа, извършения и тестова по медицина, провеждани от именити професори, учени и откриватели от водещите университети в целия свят, акцентира ректорът. "Административното обслужване на студентите ще продължи по електронен път и няма да бъде прекъсвано. Университетът ще впрегне целия си капацитет - интелектуален, финансов и административен - за справяне с рецесията. Ние заставаме твърдо зад всеки наш студент, с цел да може да продължи образованието си ", отбелязва проф. Томов.

"Извънредната обстановка значи основаване на нови правила - ред на самодисциплина, на мъжество, на храброст, само че и на примирение, на самообладание и на човещина. Аз съм уверен, че обединени ще се оправим ", е написал в умозаключение на обръщението си проф. Томов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР