Медицинският университет - Пловдив открива тържествено днес новия си уникален

...
Медицинският университет - Пловдив открива тържествено днес новия си уникален
Коментари Харесай

Министър открива новото чудо в Медицинския университет...

Медицинският университет - Пловдив открива тържествено през днешния ден новия си неповторим и ултрамодерен информативен център. Министърът на опазването на здравето проф. Николай Петров ще бъде посетител на церемонията.

По време на визитата си проф. Петров ще прегледа и Симулационния подготвителен център, който е най-големият сложен подготвителен център за медицински експерти в Република България. Поредната огромна инвестиция на Медицински университет – Пловдив.

Университетският информативен център е уникален в цялата страна. Той ще дава нови осведомителни услуги на българските и на задграничните студенти и ще оказва помощ за по-бързото адаптиране на новоприетите.

В постройката са обособени три функционални звена. Първото ще дава цялостна информация за стъпките на акомодация на новоприетите студенти. Второто е за административни услуги, където ще се прави консултиране и подготовка на документи, нужни за Министерство на вътрешните работи, здравни застраховки, банки и други. Третото профилирано звено ще обслужва и подкрепя студенти в неравностойно обществено състояние.

В модерния архитектурен комплекс се намират и двата към този момент функциониращи центъра –Информационен център и Център за кариерно развиване, както и Учебен отдел на Ректората. Тук са и административните офиси на Факултета по медицина и на отдела „ След дипломно образование “.

В просторната постройка има зали за презентация, осведомителни и приемни зали за обслужване на студентите, каса, книжарница и интернет-кафе. Центърът ще работи по този начин, че всичко в него да се случва на едно място – за оптимално облекчение на студентите в административните процедури.

Инвеститор в плана за двуетажната постройка е Медицински университет – Пловдив. Тя беше издигната за период от седем месеца. Стойността на инвестицията е 3 241 692 лв..

Изграждането на Университетския информативен център залегна в Строителната стратегия за мандата 2015-2019 година. /Марица.бг
тагове министър медицински университе  Министър открива новото знамение в Медицинския университет СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР