Медицинският случай „Василев“ днес пак се прояви, но този път,

...
Медицинският случай „Василев“ днес пак се прояви, но този път,
Коментари Харесай

Обръчът около Цветан Василев в Сърбия се затяга!

Медицинският случай „ Василев “ през днешния ден отново се прояви, само че този път, за разлика от досегашните му излияния, които бяха закрепени в българските му „ врагове “, съществена цел на словесната му логорея към този момент са сръбските медии и сръбската прокуратура.

Припомняме, че в серия от журналистически материали, най-тиражният сръбски вестник „ Blic “, базирайки се на достоверни източници, както и на близки на самия Василев, разкри, че открадналият 2 милиарда евро от КТБ някогашен банкер е разследван от началото на годината от сръбската прокуратура, поради присъединяване му в проведена незаконна група, целяща с подправен дълг от 47 милиона евро да банкрутира сръбската фабрика за стъкло в Парачин.

Изданието уточни също по този начин, че Василев е намерил леговище в Белград с помощта на покровителството на Кремъл и на връзките си с някогашния сръбски президент Томислав Николич, с който има общ бизнес. Според „ Blic “, в най-скоро време се чака на Василев да бъде повдигнато обвиняване поради опита му да открадне активите на „ Сръбска фабрика за стъкло “, като този факт явно е изнервил до краен лимит габровския лъжец.

В познатия си безочлив жанр, Василев се пробва още веднъж да отклони вниманието от дейностите си, представяйки се отново за „ жертва “, само че този път на сръбските медии и на хора в Сърбия, които му мислели злото. Нито една дума няма обаче в обръщението му, с която да разяснява личния си бележник, станал неотдавна обществено притежание, в който саморъчно подрежда на подставените си лица да антидатират документи, точно по аферата му в „ Сръбска фабрика за стъкло “.

Василев очевидно е уредник на веригата от безплатни прехвърляния на дълга на сръбската фабрика към българския й притежател „ Глас индъстри “ – сдружение финансирано от КТБ и следено от Василев, към няколко офшорни компании, също следени от банкера-фараон, които след това предявиха дълга пред сръбски съд, с цел да вкарат фабриката в неплатежоспособност и да придобият активите й. И това са добре известни на всички обстоятелства, както в България, по този начин и в Сърбия.

Няма нито дума или коментар и за връзките му с Константин Малофеев, както и за опита да му да трансферира откраднатите от КТБ активи – като БТК, „ Дунарит “, „ Авионамс “, „ НУРТС “ и други, за цена от 1 евро, нито изяснява за какво саморъчно е написал името на военачалник Леонид Решетников и за какво знае даже програмата на резидента на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) в България и с кои „ другари “ се среща…


Извън душевното разстройство, в което явно е изпаднал банкера-беглец, значимо е обаче събитието, че Василев през днешния ден осветява личната си роля във подправените вести, залели България през последния месец, свързани с премиера Борисов. Освен, че техен авангард са придворните му публицисти и хора на повикване, като Мирослав Иванов, Соня Колтуклиева, Георги Георгиев, Огнян Стефанов и Румяна Ченалова, българският Бърни Мадоф признава на уеб страницата си, че разполагал и с още „ компромати “. Впрочем и този му проект – да спомага за събаряне на държавното управление в България, посредством подправени вести и режисирани митинги, беше навреме оголен също от сръбската преса, нарочена в този момент за новия му зложелател.


Но – в действителност нищо ненадейно. Василев постоянно е жертвата в личните си очи – на медии и на прокуратурата в България, които били унищожили пирамидата му КТБ, на Бойко Борисов, на Делян Пеевски, на Сотир Цацаров, на политическата система.

Сега пристигна ред отговорни да са му сръбската преса (и тя била за Василев „ парцал “, „ помиярски таблоид “ и т.н.), хора в Сърбия, които също били за него „ отрепки “, „ измамници “ и „ компрометирани политици “…Ако на следващия ден австрийската прокуратура му повдигне обвиняване, ще е същото. А когато стане ясно, че резултат от лъжите му по „ Магнитски “ няма да има, несъмнено американските институции също ще паднат жертва на езика на Василев. Защото всички са черни, единствено Цветан Василев е целият в бяло, „ герой “ против корупцията и образец за висок морал….

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР