Медицинският съвет към Националния оперативен щаб провежда виртуално заседание два

...
Медицинският съвет към Националния оперативен щаб провежда виртуално заседание два
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Знаем твърде малко за този вирус и трябва да сме готови на различни сценарии

Медицинският съвет към Националния действен щаб организира виртуално съвещание два пъти седмично, а един път седмично се обновяват насоките, които дават на лекарите. На съвещанието нощес в документа са включени няколко нови раздели.

Включително насоки, по какъв начин да бъдат класифицирани пациенти, които са умряли от някакво заболяване, дали те да бъдат класифицирани като умряли от COVID-19 или дали от главното си заболяване. Това съобщи в Сутрешен блок на Българска национална телевизия пулмологът доктор Александър Симидчиев, който е част от Медицинския съвет.

Това е тенденция на СЗО и с цел да има точна статистика, е значимо да имаме доста точни дефиниции, съобщи доктор Симидчиев.

COVID-19 може да е главното заболяване, което е довело до гибелта, може да е съпътстващо заболяване, което съпътства други болести, които са довели до гибелта.

Д-р Симидчиев акцентира, че е значимо да разберем като общество, че би трябвало да свикнем с нещо, което назоваваме новото обикновено.

" Започваме да познаваме какъв е вирусът, какво прави той. Но за по-продължителен интервал ще продължим да съблюдаваме физическа отдалеченост, изключително в затворени пространства, да вървим с защитни средства, да мием ръцете по-често ", сподели още той.

По отношение на инфектираните медици пулмологът е безапелационен, че те работят във високо рискова среда и там даже и при дребни несъответствия - като неосигуряване на защитни средства или неспазване на процедурата по носене на тези защитни средства, могат да се получат пробиви.

Вирусът е изключително инфектиран в колективи като домовете за възрастни хора, където също има взрив на инфектираните. Висок е рискът за хората над 65 години, изключително със съпътстващи болести.

Хубаво е, че този вирус преобладаващо не визира по-младите колективи. По-здравите организми вирусът не ги бута толкоз мощно, сподели доктор Симидчиев.

На въпрос дали се чака по-сериозен пик през есента, пулмологът сподели, че знаем прекомерно малко за този вирус и би трябвало да сме подготвени на разнообразни сюжети.

" Вирусът когато тръгне да мутира, няма да мутира към по-опасен вирус. Това не е нормалното състояние ", успокои лекарят.

Във връзка с последния случай с умрялата лекарка от Спешен център - София, която е имала два негативни PCR теста, доктор Симидчиев изясни, че вирусът заразява горните дихателни пътища, само че същинската му същина е, когато мигрира към долните етажи на дихателната система.

Когато той мигрира по-ниско от време на време той бива изчистван от горните дихателни пътища и когато вземем проба за PCR - тя може да излезе отризателна, тъй като той е мигрирал. Проблемът не е в това, че пробата не е прецизен, а че мигрира на разнообразни места в тялото, добави още доктор Симидчиев.

Той предложи другите типове проби да бъдат съединени в тактика на тестванията, с цел да знаем какво търсим, по кое време го търсим и какво ще открием.

PETEL.BG се дистанцира през цялото време от съобщаването като изключителна вест на броя на умряли остарели хора в Италия, Испания и други страни с огромен % възрастно население.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Примери за подправени вести за ковид:

Лъжа 1: "Италиански духовник умря, откакто отстъпи респиратора си на по-млад пациент " - Манипулация в търсене на сензация . Оказа се, че 72-годишният пасторът дълги години е страдал от тежко заболяване и просто отказал машинката, тъй като я мразел. (истината виж тук https://petel.bg/BBS--Falshiva-novina-e--che-pastor-v-Italiya-e-pochinal--sled-kato-dal-respiratora-si-na-po-mlad-chovek__359373)

Лъжа 2 "Масови гробове за жертви на COVID-19 на остров Харт в Ню Йорк ". Манипулация . Всъщност, остров Харт от век и половина е обичайното място за безконечен покой на нюйоркчаните, чиито близки не са открити или не са се погрижели за своите мъртъвци. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--V-Nyu-York-ne-pogrebvat-v-masovi-grobove-pochinalite-ot-koronavirus--Poredna-manipulatsiya-e-__359712)

Лъжа 3 " 5000 медицински сестри умряли в Италия " . Абсолютно подправена вест, както и фотосите с ковчезите в Италия, които се оказаха от нещастието с потъналия през 2015 година транспортен съд със 700 бежанци от Либия в Лампедуза. (истината виж тук https://petel.bg/Ne--5000-meditsinski-sestri-ne-sa-pochinali-v-Italiya-ot-koronavirus--BNR-se-izvinyava-za-nevyarnata-informatsiya__358574)

Лъжа 4 "Швеция се насочва към злополука ". Швеция не се насочва към злополука. (Истината виж тук https://petel.bg/SHvetsiya-prodalzhava-s-liberalniya-podhod-kam-koronavirusa--Kakvo-shhe-stane--ako-se-spravi-po-dobre-ot-ostanalite--__360254)

Лъжа 5 "Източна Европа се оправя по-добре от Западна с ковид ". Политическа операция на локалните държавни управления, с цел да натрупат рейтинг. Просто източноевропейските страни са с по-слаби здравни системи и по-слаба организация и вършат по-малко проби (Истината виж тук https://petel.bg/Zapadnite-medii-zapochnaha-da-razkrivat-istinata--Iztochna-Evropa---nyama-testove--ima-tsenzura-i-izkusheniya-za-diktatura__358072)

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финансова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, тря
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР