Медицинският одит влиза в болницата в Сливен, където на 17

...
Медицинският одит влиза в болницата в Сливен, където на 17
Коментари Харесай

Медицински одит влиза в болницата в Сливен, където почина 33-годишна родилка

Медицинският одит влиза в болничното заведение в Сливен, където на 17 август умря 33-годишната родилка Ренета Томова , ден след раждането.
Родилка умря в сливенската болница, ден след раждане Ребрата й били счупени, бебето е с пострадвания по главата и ръката, настояват околните й
Официалното мнение от болничното заведение е, че екипът водил раждането няма виновност за съдбовния край. Причините ще станат ясни след резултатите от аутопсията.

Днес за пръв път от управлението на болничното заведение приказваха пред публицисти и обясниха дейностите на екипа. Според шефа на лечебното заведение доктор Васислав Петров медиците не са скачали върху родилката, а е прибавен единствено форцепс и това било вярното държание за спасяването на бебето.
Директорът на анестезиологията в Сливен: Родилката Ренета Томова нямаше пострадвания Медицински одит влиза в болничното заведение след гибелта на родилката
Близките обаче към момента не са получили документи и виждат в забавянето на аутопсията опит за прикриване на обстоятелства.

Четири дни след гибелта на родилката дамата аутопсия не е осъществена. Близките търсят пояснение и от окръжния прокурор на Сливен Пламен Стефанов .
Близките на умрялата родилка в Сливен желаят самостоятелна експертиза Прокуратурата стартира следствие за лекарска неточност
Според управлението на болничното заведение аргументите за съдбовния завършек на родилката са неразбираеми.

Лекарката, която водила раждането, обяснила, че то почнало обикновено, само че след това настъпили затруднения. Тя отхвърля обвиняването на околните.

Състоянието на бебето се усъвършенства

По случая е назначена е тройна правосъдна експертиза. Аутопсията ще бъде направена в Университетската болница в Стара Загора, резултатите ще са подготвени до седмица.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР