Медицинският изследовател Флори Чарлз от Youreka Science публикува едно страхотно

...
Медицинският изследовател Флори Чарлз от Youreka Science публикува едно страхотно
Коментари Харесай

Тази хипотеза обяснява защо заболяваме от СПИН?

Медицинският откривател Флори Чарлз от Youreka Science разгласява едно ужасно видео, в което показва своята много забележителна догадка за метода, по който ХИВ се развива във съдбовния СПИН. Ако се окаже вярна, тя би могла да докара до създаването на медикаменти, които да предотвратят развиването на СПИН, написа obekti.bg, базирайки се на io9.
Хипотезата се базира на публикация, оповестена от откриватели от Калифорнийския университет. Подходът към ХИВ в нея набира все по-голяма поддръжка в научните среди. Хипотезата се занимава с метода, по който всички бактерии, които живеят в червото – така наречен микробиоми – биват наранени от ХИВ инфекциите. При хората, инфектирани с ХИВ, се следи мощно утежняване на вътрешната обвивка на червата. На процедура като че ли някой е преодолял огражданията сред всички тези бактерии и останалите елементи на тялото. Макар и въпросните бактерии да са потребни в червата, те са изключително опустошителни отвън тях. Именно това наподобява, че се случва при ХИВ в напреднал стадии. Бактерии от червата провокира възпаления по цялото тяло, които от своя страна компрометират имунната система и довеждат до СПИН.

И това е забавно: 20 признака, които демонстрират, че може да имате ХИВ - четете тази и още потребни вести на zdrave.to

Въпросът е – по какъв тъкмо метод ХИВ провокира тази деградация у червата?

За да си отговорят на въпросите, откривателите вземат решение да сравнят микробиомите в червата на ХИВ пациенти с тези на изцяло здрави хора. Оказва се, че разликата е голяма. ХИВ пациентите разполагат с изключително друг вид бактерии, в това число голям брой от тези, свързани със болестта. Изследователите прочуват даже и човек, който е имал ХИВ в продължение на 20 години, само че не е развил СПИН. Бактериите в неговите вътрешности изглеждали като тези на изцяло здрав пациент. Вероятно ХИВ визира бактериите в нашите вътрешности и надлежно поддържането на здрава екосистема в тях може да предотврати сформирането на СПИН. Така ли е в действителност?

Това към този момент е въпрос, който би трябвало да се трансформира в обект на ново проучване.

Вижте приложеното по-долу видео. В него Чарлз съумява по изключително добър метод да изясни това комплицирано проучване.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР