Медицинският факултет на Софийския университет няма да се закрива след

...
Медицинският факултет на Софийския университет няма да се закрива след
Коментари Харесай

Медицинският факултет към СУ остава след преструктурирането на болница Лозенец“

Медицинският факултет на Софийския университет няма да се закрива след преструктурирането на болница „ Лозенец “ в педиатрична. Това стана ясно след среща на студенти със здравния министър и с ректора на Алма матер.


Болница „ Лозенец “ е база за образование на студентите от медицинския факултет. Днес те се срещнаха с ректора на Алма матер и със здравния министър, с цел да обсъдят бъдещето на факултета след преструктурирането на „ Лозенец “ в първата педиатрична болница у нас.
Кирил Ананиев -министър на опазването на здравето: Мисля,че ги убедихме, че в никакъв случай не е стоял въпрос за закриване на факултета. Мисля,че беше през месец юли - факултета беше упълномощен. Тази акредитация продължава шест години. Така че няма никакъв проблем с акредитацията на факултета.
Ананиев разяснява и предлагането на студентите болница „ Лозенец “ да се трансферира към Софисйкия университет.
Кирил Ананиев -министър на опазването на здравето: Ние няма да позволим единствената многопрофилна детска болница да е комерсиално сдружение. Тя ще бъде по член 5, където страната ще може да я подкрепя отвън финансирането от НЗОК.
Кирил Ананиев ще има още срещи със студентите и с ректора, с цел да вземат дружно решенията за бъдещето на Медицинския факултет.
проф. Анастас Герджиков - ректор на СУ „ Св.Климент Охридски “: Това, което занапред той може да подсигурява и скоро ще го подсигурява и документално,е че отговорите ще бъдат такива, че по никакъв метод да не пострада МФ на СУ - акредитацията или дипломите на студентите.
Студентите отхвърлиха да беседват с медиите, а деканът на факултета професор Любомир Спасов не отговаряше на мобилния си телефон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР