Медицинският експертен съвет към Министерския съвет прекратява дейност почти две

...
Медицинският експертен съвет към Министерския съвет прекратява дейност почти две
Коментари Харесай

Експертният медицински съвет прекратява дейността си

Медицинският експертен съвет към Министерския съвет приключва активност съвсем две седмици след основаването му. Това съобщи по-рано през днешния ден ръководителят на органа проф. Коста Костов.
Съветът бе основан в помощ на медиците в битката против COVID-19. Той бе управляван от проф. Костов и още по време на първото си съвещание влезе в пререкания с Националния действен щаб. Започна дискусия по отношение на качеството на бързите проби, които се трансфораха в съществена разграничителна линия сред Щаба и Съвета.

Припомняме, че мнението на доцент Атанас Мангъров за маските и тестванията, който е член на Медицинския експертен съвет, провокира разногласия с Националния действен щаб. Това мнение бе повторено и от други членове на Съвета.

За 12-те дни от своето битие, от Експертния медицински съвет съумяха да изготвят сложен документ, който да служи за справочник на медиците при борбата с новия ковид.

Причината да спре активността на съвета от специалисти е, че уговорките им към този момент са завършили. На този стадий обаче, министър-председателят не е разписвал заповед за разпускането на органа.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР