Медицинският експертен съвет към Министерски съвет прекратява дейността си. Това

...
Медицинският експертен съвет към Министерски съвет прекратява дейността си. Това
Коментари Харесай

Медицинският съвет към правителството оцеля само две седмици

Медицинският експертен съвет към Министерски съвет приключва активността си. Това съобщи ръководителят на органа проф. Коста Костов пред радио " Дарик ". Информацията беше доказана и от други членове на съвета.

" Медицинският съвет към Министерския съвет има желание да се саморазпусне. Смятаме, че сме свършили работа като създадохме отчет - справочник за медиците, по какъв начин да работят при лекуването на Covid-19. Ще продължим да изпълняваме дълга си на лекари-специалисти и да консултираме сътрудниците на първата линия. Ще работим обаче на доброволни начала без институционална шапка ", сподели пулмологът доктор Александър Симидчиев пред " Монитор ".

Ще обсъдим и решим въпроса в неделя, когато имаме онлайн съвещание, сподели доктор Цветеслава Гълъбова, психиатър и член на Медицинския съвет.

Структурата от експерти беше основана преди две седмици. Целта беше да сътвори цялостен набор документи за всичко в региона на лечението на ковид, която е тествана все още, с цел да е в услуга на лекуващите лекари и те да не се подвеждат по непотвърдени способи.

В петък Медицинският съвет разгласи, че е издал справочник от 400 страници с медицински насоки към експертите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР