Медицинските специалисти в детските градини, ясли и здравни кабинети в

...
Медицинските специалисти в детските градини, ясли и здравни кабинети в
Коментари Харесай

Медицинските специалисти в училищата в Русе не са получили обещаните заплати

Медицинските експерти в детските градини, ясли и здравни кабинети в учебните заведения в Русе към момента не са получили обещаната съществена заплата от 900 лв., написана в Колективния трудов контракт. Тя трябваше да влезе в действие още на 1 януари предходната година, само че при започване на 2020 възнаграждението още е 780 лв.. Такава е обстановката и на доста други места в страната.

75 са здравните служащи, които обслужват образователните заведения в община Русе. Някои, като фелдшерът Владимир Стоянов, работят на повече от едно място, вършат имунизации, реагират при незабавни случаи.
Владимир Стоянов, медицински фелдшер: Трудът - под напрежение, виновен, дипломиран и считам, че заслужаваме възнаграждението, което сме договорили. Боянка Димитрова - КНСБ - Русе: Общината... би следвало да има финансови средства.
Оказва се обаче, че представители на общините не вземат участие в подписването на Колективния трудов контракт в бранш Здравеопазване, само че са длъжни да се преценяват с него.
Радостина Пейкова, шеф отдел „ Здравеопазване " в община Русе: За учениците, там е повишен стандартът с 3%, което включва прехрана на здравния кабинет и заплатите на медицинските експерти.
Затова финансистите на община Русе оферират компромисен вид - 830 лв. за медицинския личен състав в учебните заведения и 860 - за детските ясли.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР