Медицинските специалисти протестират вече повече от 2 години за достойни

...
Медицинските специалисти протестират вече повече от 2 години за достойни
Коментари Харесай

Медицинските грижи имат нужда от възраждане

Медицинските експерти стачкуват към този момент повече от 2 години за почтени условия на труд, само че резултат съвсем няма, а постоянно страната искрено се подиграваше с тях.

Това показват от " Възраждане " в прессъобщение, изпратено до медиите.

Ето какво гласи още то:

Екипът от специалисти на Възраждане проучва финансовия аспект на казуса с ниските хонорари на медицинските експерти и евентуалните благоприятни условия за оптимизация на държавния бюджет, тъй че да бъдат обезпечени почтени условия на труд. Трите съществени казуса в медицинските грижи са:
ниските хонорари, които водят до приключване на български фрагменти в чужбина и сериозен дефицит на медицински експерти в България; нечовешко натоварване на медицинските експерти, които са принудени да работят извънредно; липса на обикновени материали, нужни за обезпечаване на здравна грижа в болничните заведения.
Финансовото измерение на тези проблеми е относително мъчно да бъде точно изчислено, само че с някои обосновани допускания специалистите на Възраждане пресметнаха финансирането, което е належащо, с цел да се усъвършенства доста положението на медицинските грижи в България. Програмата за развиване на Възраждане планува:
Възнагражденията на медицинските експерти да започват от 2000 лева В България има 45 000 медицински експерти, като обезпечаването на почтено заплащане ще коства на бюджета спомагателни 550 млн. лв. на година. Тази сума е планувана в програмата на Възраждане ; Натоварването на медицинските експерти не е проблем, който може да се реши незабавно. Достойното заплащане ще направи бранша по-привлекателен и ще резервира част от студентите, които ще останат в България. Екипът на Възраждане планува краткосрочно решение, което да обезпечи време за решение на казуса. В програмата е записана спомагателна инвестиция от 50 млн. лв. на година за намирането на личен състав, в това число от чужбина, тъй че натоварването да се балансира, до момента в който се търси генерално решение на проблема; Възраждане планува обезпечаване на нужните материали и запаси за естественото осъществяване на медицинските грижи, като плануваните спомагателни средства са в размер на 100 млн. лева на година и би трябвало да покрият всички болнични заведения. Има очакван запас, в случай че тази сума се окаже незадоволителна.
Общата сметка демонстрира в допълнение финансиране в областта на медицинските грижи от 700 млн. лв. на година. Експертите на Възраждане създадоха проект за оптимизация на държавния бюджет, тъй че да се преразпределят 7 милиарда лв., които всяка година се изразходват непозволено или неефективно и да бъдат пренасочени към предпочитани сфери, като обучение и опазване на здравето. Основните посоки, от които идват средствата са:

- раздути разноски за заплати на държавни чиновници (3 милиарда лв. на година);

- корупционни практики (между 3 и 6 милиарда лв. на година);

- други, относително дребни разноски (1 милиарда лв. на година).

Човешкият запас в областта на опазването на здравето е най-съществен, а българската страна прекомерно дълго време неглижираше проблемите там. Възстановяването няма да е бързо и елементарно, само че обезпечаването на почтени условия на труд е първата и най-важна крачка в тази посока.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР