Медицинските специалисти от Враца излизат на протест в четвъртък, научи

...
Медицинските специалисти от Враца излизат на протест в четвъртък, научи
Коментари Харесай

Медицинските специалисти от Враца излизат на протест

Медицинските експерти от Враца излизат на митинг в четвъртък, научи организация BulNews. Те ще се съберат от 15 часа пред постройката на общината, като се чака в негодуванието им да се включат най-малко 60 здравни служащи и десетки жители.
Исканията на протестиращите са за почтено възнаграждение и естествени условия на труд. Те ще упорстват и за регламентирани спомагателни хонорари съгласно натовареността - за работещите в реанимация и незабавно поделение, както и за съответно възнаграждение на нощния труд. Специалистите желаят очистване на комерсиалните сдружения от системата на опазването на здравето.
Основната заплата на редова здравна сестра в регионалната врачанска болница е 540 лв., като съгласно протестиращите е съвсем невероятно да се живее с толкоз пари.
Протестът на белите престилки е с съществени претенции, с цел да се запазят специалностите на експертите по здравни грижи да останат и да работят в България. Специалистите споделят, че се усещат недооценени, а точно те са тези, които се грижат за здравето на хората.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР