Медицинските сестри ще протестират всеки ден пред парламента. Те ще

Медицинските сестри ще протестират всеки ден пред парламента. Те ще ...

Протестът на медсестрите става безсрочен.Медицинските сестри ще протестират всеки ден пред парламента. Те ще посрещат депутатите с палатков лагер, обяви Мая Илиева - един от основните организатори на протестите по време на вчерашния, който беше шести по ред.Още по тематаМедсестри от цялата страна се събраха на шестия си протест11 сеп 2019 17:1027БСП внася промени в закона за сестрите на Манолова11 сеп 2019 11:5620Медицински сестри: Излъгани сме, няма увеличение на заплатите29 авг 2019 10:4563

Сестрите настояват за стартова заплата в размер на две минимални, да бъдат върнати медицинските стандарти, да се промени категорията на труд на практикуващите в тази професия, да бъде подписан Колективен трудов договор на национално ниво, както и да се регламентира самостоятелната сестринска практика.

На протест вчера излязоха и фелдшери, лаборанти, както и фармацевти и от синдикалната федерация на служителите в МВР, съобщи Bulgaria ON AIR.

Повечето от присъстващите носеха ленти с призив "Не на страха" и развяваха лозунги "Здравеопазването не е търговия" и "Пациентите не са банкомати".
По публикацията работи: Габриела Джекова

Източник: dnes.bg