Медицинските сестри са ценен ресурс, който ще изчезне. Момичетата работят

...
Медицинските сестри са ценен ресурс, който ще изчезне. Момичетата работят
Коментари Харесай

Мирослав Ненков: Има една шайка, която източва здравната ни система

Медицинските сестри са скъп запас, който ще изчезне. Момичетата работят на най-малко две места, представете с какво натоварване са. В множеството лечебни заведения в страната щатът на медицинските сестри не е запълнен, това понижава качеството на обслужване в лечебните заведения. Това съобщи някогашният здравен министър доктор Мирослав Ненков Мирослав Ненков е роден на 15 март 1969 година в град София. Завършил е... към профила в утринния блок на Българска национална телевизия.

„ За положението на Ловешката болница е отговорна управата, която над 10 години не прави нищо. Не може да се чака някой внезапно да оправи проблеми на толкоз години “, сподели още той.

„ Здравната система е структурирана към един-два центъра, те са с бизнес ориентирани хора и не са „ лекарите-крадци “, а тайфа, която източва здравната ни система. Когато се появи контролът, ще се появи предпочитание за влияние върху този човек, който държи контрола “, добави Ненков.

„ Ако затворим крановете, през които изтичат парите на системата, ще сме добре. Не можем да помолим хората, които пласират консумативите за лечебните заведения да работят за по-малко пари, в случай, че работят за повече “, разяснява някогашният здравен министър.

„ Има една дама, която управлява болничното заведение на Видин, която с цената на персонални жертви не разреши лъжливи схеми. Да, болничното заведение във Видин не е в положително положение, само че не е като в Ловеч “, приключи Мирослав Ненков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР