Медицинските сестри отново излязоха на протест. Събраха се пред Народното

...
Медицинските сестри отново излязоха на протест. Събраха се пред Народното
Коментари Харесай

Медицински сестри отново излязоха на протест

Медицинските сестри още веднъж излязоха на митинг. Събраха се пред Народното събрание. Те не престават да упорстват за по-високи заплати и по-добри условия на труд.


Пореден шести митинг на медицинските сестри. И този път те бяха подкрепени от рехабитатори, лаборанти и фелдшери. Зад тях застанаха и чиновници на Министерство на вътрешните работи.

През април държавното управление отпусна 50 милиона лв. за нарастване на заплатите им, само че това не реши въпроса.
Мая Илиева - уредник на митингите: До момента нашите проблеми не са решени. Затова сме тук. Защото тези пари, които бяха отпуснати, не отидоха за заплати за медицинските експерти. Тези пари бяха употребявани за повишение на цените на клиничните пътеки. А ние отхвърляме да подвластен от минал брой пациенти и от благоволението на работодателите, защото няма различен метод лечебните заведения да бъдат финансирани, тъй като са търговски сдружения. И тъкмо това желаеме да бъде променено. Искаме частните лечебни заведения да не бъдат финансирани с обществени средства или в случай че бъдат финансирани, те да дават отговор на избрани правила и да бъдат разходвани по избрани правила.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР