Медицинските сестри излязоха на безсрочен протест и разпънаха палатка пред

...
Медицинските сестри излязоха на безсрочен протест и разпънаха палатка пред
Коментари Харесай

Проф. Маркова: Няма изградена система за труда на лекаря и труда на сестрата

Медицинските сестри излязоха на неопределен митинг и разпънаха палатка пред Народното събрание с искане за почтено възнаграждение и незабавна промяна в бранша. Ще бъдат ли реализирани резултати - тематиката в студиото на " Денят стартира " с Георги Любенов разяснява проф. Станка Маркова, почетен ръководител на Асоциацията на експертите по здравни грижи.

Проф. Станка Маркова, почетен ръководител на Асоциацията на експертите по здравни грижи: От 15 години ние имаме закон и бих споделила отлично на тези девойки, само че те откъдето отиват, ние от там се връщаме. Още през 2007 година направихме десетхиляден митинг, смениха министъра като резултат... Така че, чакаме години наред да се случи нещо. В дългите години на битка ние разбрахме, че първо би трябвало разговор и да се опитаме да реализираме нещо, въпреки и постепенно, въпреки и мъчно.
Според проф. Маркова заплащането на медицинските чиновници зависи от синдикатите, тъй че е въпрос на поддръжка на национално равнище.
Проф. Станка Маркова, почетен ръководител на Асоциацията на експертите по здравни грижи: Няма построена система какъв брой коства труда на лекаря, какъв брой коства труда на сестрата, тъй че цялата система е сбъркана. Трябва една коренна промяна в опазването на здравето.
Трябва да се направи в действителност по този начин, че да има една висока стартова заплата за младежите, които отпътуват, безапелационна е проф. Маркова.
Проф. Станка Маркова, почетен ръководител на Асоциацията на експертите по здравни грижи: Този митинг е политически план. Корнелия Нинова и Мая Манолова първо приказваха единствено за лекари, по-късно внезапно се сетиха за нашето съсловие, че е най-многобройно.

Вижте целия диалог във видеото!
 Безсрочен митинг: Медицински сестри на палатка до Народното събрание Безсрочен митинг: Медицински сестри на палатка до Народното събрание
Протестът на медицинските сестри става неопределен. Тази заран те разпънаха палатка в градинката до Народното събрание и се заканиха да стоят там до момента в който не бъд...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР