Медицинските маски свършват във фармацевтичните магазини в Тексас заради съмнения,

...
Медицинските маски свършват във фармацевтичните магазини в Тексас заради съмнения,
Коментари Харесай

Коронавирус: медицинските маски в Тексас на привършване след съмнения за заразен

Медицинските маски свършват във фармацевтичните магазини в Тексас поради подозрения, че студент, върнал се неотдавна от Ухан, може да е инфектиран с ковид, оповестява Си Ен Ен.

Студентът е имал признаци на вирус на горните дихателни пътища и е отишъл за обзор до локална болница в сряда предходната седмица. От здравната администрация на окръг Бразос потвърдиха, че е изпратена проба за проучване до Центръра за надзор и профилактика на болесттите.

Очаква се резултатите да станат ясни през идната седмица, оповестиха експертите. Студентът е изолиран в дома си до привършване на тестванията.

Джанис Смит, която работи в магазин „ Медикеър Екуипмънт ” в Брайън, Тексас, сподели, че нормално разполагат с към 50 маски в наличност.

Но в четвъртък, ден откакто студентът посетил болничното заведение, няколко индивида отишли до магазина особено да търсят медицински маски за закупуване.

" В рамките на към 30 минути откакто се беше разчуло, започнахме да получаваме телефонни позвънявания с въпроси дали имаме маски, какви маски имаме и с какъв брой разполагаме ", сподели Смит пред локална телевизия. " Доста хора започнаха да влизат, да питат и купуват. "

Джанис Смит показа, че магазинът към този момент е поръчал още маски. Други магазини в региона също настояват, че чакат доставките на повече маски, откакто са свършили толкоз бързо.

До момента в Съединени американски щати има пет доказани случая на ковид. Световната здравна организация поучава да се заобикаля непосредствен контакт с всеки, който демонстрира признаци на респираторни болести, като кашлица и кихане.

Броят на жертвите в Китай към този момент е над 80, а доказаните случаи към този миг са повече от 3000, като съгласно специалисти цифрите в тези статистики ще не престават да порастват.

Учените считат, че кронавирусът е тръгнал от животно и се е популяризирал измежду хората. По тази причина здравните управляващи поучават да не се употребяват недопечени месни артикули и течни жълтъци, а да се готвят до цялостна подготвеност. /dnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР