Медицинските екипи, които ще използват хеликоптери за спешна медицинска помощ

...
Медицинските екипи, които ще използват хеликоптери за спешна медицинска помощ
Коментари Харесай

До средата на април екипите за въздушната медицинска помощ ще бъдат обучени

Медицинските екипи, които ще употребяват хеликоптери за незабавна здравна помощ в страната, би трябвало да бъдат подготвени доникъде на април. Тяхната подготовка стартира още идната седмица и ще е е профилирания център на Военномедицинска академия. Това заяви служебният министър на опазването на здравето Асен Меджидиев при визитата си в Бургас, оповестява Българска телеграфна агенция.

Уточняват се местата, където ще се намират машините, когато не са във въздуха. Обсъждат се и площадките в цялата страна, където тези хеликоптери ще могат да се приземяват при потребност от превозване на пациенти по въздух. Меджидиев посочи по какъв начин ще премине подготовката на лекарите.

" Първоначално, преди началото на самото образование, лекарите ще би трябвало преминат проби, с цел да се види могат ли да летят. Целта на този екип е да бъдем подготвени с всичко - екипите от медици анестезиолози, сестри, хангари за хеликоптерите, площадки, координационен център в София, преди да бъдат доставени самите хеликоптери. Задължени сме да работим с ускорени темпове това да се случи преди месец май, с цел да може юни или юли, когато дойдат първите два хеликоптера, ние да сме безусловно подготвени ", сподели Меджидиев.

По думите му сега тече асортимент са експертите. Първите подготвени ще бъдат реаниматори и анестезиолози.

" Ще стартираме с тях, защото те имат най-високата експертиза. Самите лечебни заведения, които ще бъдат с летателни площадки, също ще би трябвало да предложат висока експертиза - в тях би трябвало да има неонатология, неврохирургия, хирургия и впрочем. Тоест, болничното заведение би трябвало да дава отговор на всички параметри, с цел да може да реагира в първия половин час при незабавен случай ", сподели още Асен Меджидиев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР