Медицински университет-Пловдив ще си сътрудничи с китайски учени в сферата

...
Медицински университет-Пловдив ще си сътрудничи с китайски учени в сферата
Коментари Харесай

Пловдив ще си сътрудничи с Китай в сферата на генетиката

Медицински университет-Пловдив ще си сътрудничи с китайски учени в областта на генетиката. Това стана ясно след визитата на Джийн Уанг, търговски шеф на най-големия геномен център в Китай, извършващ високо-технологични разбори за диагностика и генетичен скрининг в построена международна мрежа от лаборатории.

По време на срещата господин Уанг показа активността на компанията, като особено акцентира опциите и преимуществата, които дава потреблението на NGS-технологиите.

Домакините показаха активността и триумфите на МУ-Пловдив и се стопираха по-подробно на работата на Секцията по генетика към Катедрата по педиатрия и здравна генетика.

Обсъдени бяха проблемите в диагностиката на тежките генетични болести и генетични предразположения към социално-значими заболявания, както и опциите за взаимна работа в областта на генетиката.

Гостите разгледаха Медицинския симулационен подготвителен център и останаха очаровани от професионализма и сърдечното посрещане.

В Медицински университет – Пловдив гостите бяха посрещнати от проф. доктор Пенка Стефанова – началник на Секция по детска хирургия; проф. доктор Иван Иванов от Катедрата по педиатрия и здравна генетика; гл. ас. доктор Христо Иванов от Катедрата по педиатрия и здравна генетика и проф. доктор Благой Маринов – шеф на Медицински симулационен подготвителен център на МУ – Пловдив.

Джийн Уанг беше съпроводен от акад. Ангел Гълъбов – професор по вирусология и учен към Института по микробиология на Българска академия на науките, ръководител на Българското микробиологично сдружение и ръководител на Балканското микробиологично сдружение, член на екип от учени, извършващ от време на време генетични проучвания на българската популация; чл.-кор. проф. доктор Блага Тончева – народен съветник по здравна генетика и ръководител на Българско сдружение по генетика и геномика на индивида и началник на Катедрата по здравна генетика на МУ – София; доцент Светослав Димов – завеждащ Катедрата по генетика към Биологичния факултет на СУ " Климент Охридски “.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР