Медицински университет – Варна започна 2018 година с ново, най-високо

...
Медицински университет – Варна започна 2018 година с ново, най-високо
Коментари Харесай

МУ – Варна е най-добрият университет за обучение по медицина в България

Медицински университет – Варна стартира 2018 година с ново, най-високо отличие за качеството на образованието, което е самопризнание за извънредно сполучливата тактика за развиване на академичното управление.

Министърът на образованието господин Красимир Вълчев връчи справедливо отличие – първо място за качество на образование по медицина на Медицински университет – Варна. Това стана по време на публична гала по връчване на премиите на най-хубавите университети в България, която се състоя във Военния клуб в София и бе проведена от вестник 24 часа. Призът на МУ-Варна е в направление „ Медицина “ и е за висока оценка на качеството на образование съгласно пазара на труда, основана на рейтинга на висшите учебни заведения, който е изработен от МОН.

Възходящата наклонност в развиването, разширението и модернизирането на университета през последните няколко години прави усещане и води до стабилно висок интерес от страна на български и задгранични студенти. Всяка година броят на искащите да учат в МУ-Варна пораства, като за 1 място аплайват 7 индивида, а в англоезичната форма на образование се конкурират по 3-ма претенденти. Разкритите филиали в Шумен, Велико Търново и Сливен са с неоспорим принос за подкрепяне на образованието и науката в тези градове. През 2017г. МУ-Варна получи доста оценки и самопризнания, измежду които първо място в категория „ Best Innovation for Education “ в влиятелния международен Webit фестивал, който събира елита от петте континента в региона на IT технологиите.

Световният ефирен водач BBC избра МУ-Варна, с цел да направи репортаж за образованието по медицина, като екипът бе впечатлен от високите технологии в образованието.

Новата постройка на Факултета по фармация бе удостоена с най-високо отличие в състезанието „ Сграда на годината “ в категория просветителна инфраструктура незабавно след построяването и. През 2017г. ректорът проф. доктор Красимир Иванов получи наградата „ Личност на годината " от кмета на Община Шумен, „ Почетен жител на Сливен “ от кмета на Община Сливен, златен почетен знак " За заслуги към Варна " от кмета на Община Варна получи през 2015г., а през 2016г. бе почетен от генералния шеф на БЧК със златен орден за заслуги.

Това е следващата премия за високото качество на образование в МУ-Варна, което е в следствие както на равнището на преподаване на другите дисциплини, приложение на медицинските симулатори и внедряване на най-съвременните технологии в образованието по модел на водещите университети по света, по този начин и на практическото образование в една от най-високотехнологичните лечебни заведения в България – УМБАЛ „ Св. Марина “ – Варна.

Всичко това е съображение за високата оценка на потребителите за качеството на приключилите лекари в МУ-Варна, които намират 100% реализация на пазара на труда след дипломирането си.

Интегрирането на модерни IT решения, системи и нововъведения в просветителния развой е част от тактиката на управлението на МУ-Варна за високотехнологично образование на студентите по медицински и здравни специалности в България, което го подрежда измежду най-модерните в света.

Видеоконферентната система, която е внедрена във всички бази на университета, както и във филиалите, дава опция за телекомуникация с всяка точка на света по време на конференции, свързване на разнообразни участници в взаимни сесии, осъществяване на отдалечени лекции, презентации и полемики. В МУ-Варна има опция за интерактивно основаване и разпространяване на наличие, защото студентите, специализантите и докторантите посещават интернационалните лекции в границите на своето обучение.

Това е другият ключ към триумфа – работата с интернационалните сътрудници и интернационалните екипи. В университета гостуват изявени интернационалните лектори и клиницисти, които организират интервенции дружно със своите и българските екипи. Това притегля и окуражи младите лекари да бъдат на високо равнище и в теоретичната, и в практическата подготовка.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР