Медицински специалисти от цялата страна излязоха на протест в подкрепа

...
Медицински специалисти от цялата страна излязоха на протест в подкрепа
Коментари Харесай

Медицински сестри от цялата страна на протест в подкрепа на Мая Илиева

Медицински експерти от цялата страна излязоха на митинг в поддръжка на дисциплинарно уволнената от частна болница Мая Илиева. Тя беше един от уредниците на демонстрациите с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. 

Под мотото „ Не на страха “ медицински сестри от цялата страна застанаха пред булеварда на столичната частна болница, от която бе уволнена Мая Илиева „ за несправяне с професионалните ѝ отговорности “, съобщи БНР.

Медиците се афишират и против неприятните условия на труд и упорстват за по-достойно възнаграждение, за синдикална отбрана и показаха неодобрение от хаоса в опазването на здравето.

„ Най-малкото да бъде извикана и да ѝ се каже: „ Вие сте направила такива неточности “. Ние се борим за нашето съсловие и концепцията е да подобрим изискванията на труд, да събудим нашите сътрудници, да си изправят лицата, да схванат, че няма от какво да се опасяват “, обявиха протестиращи.

Илиева беше уволнена преди дни, като от лечебното заведение оповестиха, че това няма нищо общо със синдикалната ѝ активност, а е поради нарушавания в професионалната й работа. Илиева се причисли към митинга с думите: „ Много им благодаря за което. Подкрепят ме и доста сътрудници от цялата страна. Сърдечни благодарности. За делото ми споделиха, че в случай че се нуждая от очевидци, ще дойдат на драго сърце “.

Медиците упорстват за почтено възнаграждение, синдикална отбрана, възстановяване на изискванията на труд и на отношението към тях. Омбудсманът Мая Манолова ги поддържа. 

Мая Илиева, вдигнала на протест медицинските сестри, е била уволнена
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР