Медицински специалисти от цялата страна излизат на протест в подкрепа

...
Медицински специалисти от цялата страна излизат на протест в подкрепа
Коментари Харесай

Медици от цялата страна излизат на протест в подкрепа на Мая Илиева

Медицински експерти от цялата страна излизат на митинг в поддръжка на дисциплинарно уволнената от частна болница Мая Илиева. Тя беше един от уредниците на демонстрациите с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. Демонстрацията ще се организира на булеварда пред лечебното заведение, в което до скоро е работела Илиева.
Медиците ще носят лентички " Не на страха " и " Аз съм Мая Илиева ". Пред БНР основната сестра на столичната болница по Белодробни болести Веселина Ганчева съобщи: " Излизаме всички, които не са работа. Отделно от септември започваме всеобщи протестни дейности и този път ще бъдем доста твърди и безапелационни. Ние се борим за съответно на труда и квалификацията ни възнаграждение. Всички пациенти и сътрудници сложиха лентички в нейна поддръжка. Те са наясно и виждат по какъв начин една сестра работи по не знам си какъв брой часа, по какъв начин работи с абокат, тъй като е по-болна от болните и все пак по какъв начин една сестра обслужва по 20-30 индивида и по какъв начин се раздава на 100%. "

Омбудсманът Мая Манолова ще поддържа протестиращите медици. Протести в поддръжка на Мая Илиева и за по-добри условия на труд ще се проведат и в Пловдив, Варна и Момчилград.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР